Başarılı Olmak İçin Önce Kendimizi Tanımalı ve Baltamızı Bilemeliyiz Sözü İle İlgili Kompozisyon

 

Başarılı Olmak İçin Önce Kendimizi Tanımalı ve Baltamızı Bilemeliyiz Sözü İle İlgili Kompozisyon

 

Başarılı olan insanların çoğuna baktığımızda bu başarının şans eseri olmadığını, alın teri ve emeğin sonucu olduğunu görebiliriz. Başarılı olan insanların en önemli özelliği ise hangi alana yatkın olduğunu bilmeleri ve o alandaki merakını gidermek için var gücü ile çalışmaları ve azim ve sabır ile başlattığı mücadelesini sonuna kadar götürmeleridir. Başarılı olmak isteyen insan yanlışlarından ders çıkarır ve aynı hataları tekrar etmemeye çalışır.

 

İnsan başarılı olmak için ilk olarak kendini tanımalıdır. Hangi alanda yetenekli olduğunu, hangi alanda yeteneksiz olduğunu bilmeli ve buna göre kendisine bir yol haritası hazırlamalıdır. Mesela hiçbir yeteneği olmadığı bir alanda boş yere zaman harcamak kişiyi başarıya ulaştırmayabilir. Oysa kendimizi iyi tanırsak, neleri iyi yapabileceğimizi bilirsek, eksikliklerimizi tamamlayarak kendimizi yontmasını bilirsek çok güzel işler ortaya çıkarabiliriz.  Yani kendimize karşı da tarafsız bir tutum içinde olmalı yanlı davranmamalıyız. Kendi hatalarımızın farkında olmalıyız. Kendimizi de mükemmel bir insan olarak görmemeliyiz. Yanlış olan davranışlarımıza çeki düzen vermeliyiz, hangi alanda yeterli değilse o alan üzerine gitmeli ve daha başarılı olmak için var gücümüzle çalışmaya, zorlu yolları geçmeye ve başarı yolculuğuna çıkmaya devam etmeliyiz.

 

 İşte bunları yaptığımız zaman hem kendi gelişimimize katkı sağlayacağız, hem kendimizi yontacağız ve hem de  hayata dört elle sarılarak yaşama heyecanını kaybetmeyeceğiz ve başarının verdiği mutluluk hayatımızın diğer alanlarına da olumlu yönde etki edecektir.

 

Not: Baltayı  bilemek deyimi ise şu anlama gelir: Kendimize zaman ayırıp, yaşamımızı objektif bir bakışla gözden geçirmektir. Zayıf bulduğumuz alanlarımızı geliştirmek için çaba göstermektir. Bu zihnimizin, ruhumuzun karakterimizin güçlenmesi için olmazsa olmaz bir koşuldur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme