En Mutlu Olduğun Bir An İle İlgili Konuşma Hazırlayınız.

 

En Mutlu Olduğun Bir An İle İlgili Konuşma Hazırlayınız.

 

Bundan yıllar önceydi. Henüz yedi ya da sekiz yaşlarındaydım. Bizim güzel bir elma bahçemiz vardı. Bahçedeki elmalarımız kasalara doldurulmuş ve  işçiler tarafından toplanıp başka şehirlere gönderilmek için yollanmıştı. Bahçemiz büyük olduğu için yıllık tonlarca elma çıkıyordu.  Kayseri’nin Yahyalı İlçesi zaten elması ile ünlü bir yerdir. Bu elma sayesinde babam kazanç elde ediyor elde ettiği kazanç ile de ailesinin geçimini sağlıyor ve bize en iyi şekilde bakmaya çalışıyordu. Babamın kazancı yıllık oluyordu ama yüklü miktarda da para alıyordu. Her yıl kardeşlerime, ablalarıma ve bana da yılda bir kez olmak üzere çok para veriyordu.

 

 Çünkü o gün elmalarımız satılmış oluyordu ve biz buna çok mutlu oluyorduk  Normal zamanlarda da harçlığımızı verirdi  canım babam ama elma satıldığı zaman  daha fazla  paramız olurdu ve sevinçten ne yapacağımızı şaşırırdık kardeşlerimle. Yine bir gün elmalarımız satılmış, babam yüklü miktarda para almıştı. Bizde kapının önüne oturduk ve babamın çarşıdan gelmesini bekledik. Çünkü para gelecekti ve o para ile birçok şeker, cip alıp arkadaşlarıma hava atacaktım. Onlara da ikram edecektim elbette. Bunun için de çok heyecanlıydık. Kardeşlerimle babamı beklerken o da ne bir de ne görelim babam yeni bir araba almış, onunla evimize doğru geliyordu. Arabamız olmuştu.

 

Heyecandan ne yapacağımı şaşırdım ve mutlulukla oynamaya, gülmeye başladım. Arabamızın rengi griydi. Babam arabadan indi ve o da çok mutlu görünüyordu. Canım babam emeklerinin karşılığını almıştı ve artık bizim de bir arabamız olmuştu. Belki çok pahalı, çok lüks bir araba değildi ama bizim her şeyimiz olmuştu  o araba. Ayağımızı yerden kesmişti ya ne ne isteyelim Allah’tan. Çünkü arabamız olsun çok istiyorduk ailece. Kimseye muhtaç olmak istemiyorduk ve Allah da bizi muhtaç etmedi. İşte bu benim hiç unutamadığım güzel anılarımdan biridir. Şimdi bile anlatırken içimi heyecan kaplıyor ve yüzümde derin bir tebessüm oluyor ve duygulanıp geçmiş yıllara gidiyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme