Atatürk’ün En Önemli Mesajı Nedir Konulu Konuşma

 

 

Atatürk’ün Hayatının En Önemli Mesajı Nedir Konulu Konuşma

 

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919 yılında Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın  meşalesini yakmış, Anadolu halkının da büyük özverisi ve fedakarlığı ile başarıya ulaştırmıştır. Onun liderliği, devlet yöneticiliği, ileri görüşlülüğü başarıları da beraberinde getirmiştir. Çünkü o Mustafa Kemal’dir, çünkü o aydın, bilgili, gerçek bir vatanseverdir.

 

Sevgili Öğretmenim, değerli sınıf arkadaşlarım,

 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının en önemli mesajı  bağımsızlık ve cumhuriyettir.  Ya isitiklal ya ölüm parolası ile çıkılmıştır  yolculuğa. Onun için vatanımıza sahip çıkmalıyız ve bağımsızlığın elden gitmemesi için var gücümüzle çalışmalıyız. Gençler olarak cumhuriyete yaşadığımız sürece sahip çıkmak ve onu korumak gerektiğidir. Çünkü vatan kıolay kurtulmamış, cumhuriyet kolay ilan edilmemiştir. Bunun için nice zorlu yollardan geçilmiş ve bugünlere gelinmiştir. Diğer bir şey ise bilim ve fendir. Çünkü bir ülkede bilime önme veriliyorsa o ülke gelişir ve kendine yetebilen bir ülke olur. Her anlamda ülkemizi geliştirmek ve ileri düzeye getirmek gerekir.

 

Mustafa Kemal’in en önemli mesajı cumhuriyet ile ilgili şu sözü çok değerlidir: “Cumhuriyet, Türk Milleti'nin refah ve yükselmesi yolunda asırların görmediği başarılara erişti. Asla şüphe yoktur ki Cumhuriyet'in gelecek evlatları, bizden daha çok refaha kavuşmuş ve bahtiyar olacaklardır.”  diyerek cumhuriyetin,d emokrasinin önemine dikkat çekmiştir. Anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme