Çalışkanlık İle İlgili Konuşma

 

Çalışkanlık İle İlgili Konuşma


Hayattaki amacımız sadece temel gereksinimlerimizi karşılamak olsaydı diğer canlılardan bir farkımız olmazdı. Yüce Alla bize akıl vermiştir. Bu akıl sayesinde neyin bizim için iyi neyin bizim için kötü olduğunu mantığımızla az buçuk anlarız. Çünkü aklı olan, aklını iyi kullanabilen insanlar çalışmanın ne kadar değerli bir hazine olduğunu bilirler. İnsan çalışmadığı zaman, üretmediği zaman, zihnini boş tuttuğu zaman o zihin bir zaman sonra gerilemeye ve normal işlevlerini bile zaman içinde kaybetmeye başlar. Oysa çalışarak okuyarak üreterek hayatını devam ettiren insanlar beyinlerini daha da çok geliştirir ve önüne bakmaya devam ederler. İşte bunun güzel sonucu da çalışkanlık olur, başarı olur, iyi bir gelir olur ve daha neler neler…

 

Sevgili öğretmenim, değerli arkadaşlar

Çalışkanlık aslında zor bir şey değildir. Yeter ki çalışmaya gönüllü olalım ve en ufak bir yokuşta hemen aşağıya inmeyelim Çalışmanın gerçekten zevkine varan kimseler bir daha bundan vazgeçemezler. Çünkü çalışmak, çalışkan olmak kişiyi bedenen ve ruhen diri tutar. Günümüzü gereksiz dedikodular ile, gereksiz videolar izleyerek geçireceğimize çalışarak geçirmek bizi daha kültürlü yapar. Bunun için de sürekli okumalıyız, araştırma yapmalıyız ve ülkemizi en iyi yerlere getirmek için elimizden gelen fedakarlığı da gösterebilmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.” demiştir. İşte burada da vatanseverliğin çalışkanlıkla doğru orantılı olduğu bellidir. Çalışkan insanlar devamlı bir işle meşgul oldukları için ise sıkılmaya zaman dahi bulamazlar ve hayatları boyunca üretmeye devam ederler. Böyle insanlar gerçek vatansever insanlar, çalışkan insnalardır aynı zamanda.

 

Sevgili Öğretmenim,

Bizler bazen okuldan sıkılıyoruz, ödevleri yapmaktan sıkılıyoruz ve yan gelip yatsak diyoruz. Bunu anneme söylediğimde zamanında   okumayıp bir iş sahibi olmadığı için çok mutsuz olduğunu söylemişti. Her ne kadar ev hanımlığı da bir iş gerektirse de yine de kendi ayaklarım üzerimde durmak ve çalışmak isterdim dedi. Boş durmak başa beladır dedi. Çünkü insan boş durmaktan bir süre sonra sıkılıyormuş ve hayat çekilmez hale geliyormuş. İşte bunun için de çalışmak, çalışkan olmak gerekiyormuş. Ben de annemin bu sözlerinden feyz aldım ve bir daha çalışmaktan asla şikayetçi olmayacağım ve çalışarak  kendi ayaklarım üzerinde duracağım ve ülkemi çalışkan bir birey olarak temsil etmek için elimden gelene fedakarlıkları göstereceğim. Çalışkanlık ile ilgili şu sözü de daima hatırlayacağım:


“Çalışmak bizi şu üç büyük beladan kurtarır: Can sıkıntısı, kötü alışkanlıklar ve yoksulluk.” (Voltaire). Anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme