6.sınıf hal ekleri ile ilgili test soruları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
6.sınıf hal ekleri ile ilgili test soruları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

İsmin Hal Ekleri İle İlgili Test Soruları

1 . Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hal eki almış bir kelime kullanılmıştır ?
A) Kapı gıcırtıyla yavaşça açıldı .
B) Akıl insan için en değerli hazinedir .
C) Kuşlar kanat çırparak uzaklaştı .
D) Koltuktan düşen bebek ağlıyordu .   
  
2.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hal eki alan bir kelime kullanılmamıştır ?
A) Kapıdaki arabayı ona tanıtıyordu .  
B) Öğretmene soracak çok sorum var .
C) Genç adam çok yorgun gözüküyordu .
D) Kadına karşı nazik davranmak gerekir .

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ismin hal eklerinden herhangi bir tanesi kullanılmamıştır ?
A) Su insan için hayati bir maddedir .
B) Kardeşine karşı bazı sorumlulukları var .
C) Bizim milletimiz bayrağa saygı gösterir .
D) Pencereden dakikalarca dışarı baktı .

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yönelme hal eki almış bir sözcük kullanılmıştır ?
A) Sözleri yaralarıma merhem oldu adeta .
B) Benim evimi çok beğendiğini söylüyor .
C) Kola içmeyi hiç sevmezdi .
D) Elinde çiçekler kapıda bekliyordu .
   
5.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bulunma hal eki almış bir sözcük kullanılmıştır ?
A) Bu konuya bir daha dahil olmak istemiyorum .
B) Hasta ilacın etkisiyle yere yığıldı .
C) O gün sofrada yiyecek pek bir şey yoktu .
D) Adamı onun elinden zor kurtardılar .



6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ayrılma hal eki alan bir sözcük kullanılmıştır ?
A) Bugün de işe çok geç kaldım .
B) Ekmeği masada unutup gitmişler .
C) Sınav sorularını çözmekte zorlandım .
D) Çocukken hep polislerden korkmuşumdur .
  
7.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hal eki alan bir sözcük kullanılmamıştır  ?
A) Sıralarda yemek artıkları unutulmuş .
B) Boş hayaller mutsuzluk getirir .
C) Köpek ağacın altında yatıyor .
D) Komşumuz hastanede çalışıyor .

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden fazla hal eki kullanılmıştır ?
A) Her gün bu sokaktan geçer .
B) Buzdolabında dünden kalma yemekler var .
C) Yarın yeni okuluna gidecekmiş .   
D) Benim sorularıma net cevaplar ver .   

9.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hal eki alan bir sözcük kullanılmamıştır . ?
A) Dünya her geçen gün daha kötü oluyor .
B) Yola büyük bir kaya yuvarlanmıştı .
C) Gelecek günleri merakla bekliyorum .
D) Sabah evden aceleyle çıktım .

10. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde bulunma hal eki alan bir kelime kullanılmamıştır ?
A) Kırk yılda bir yanıma uğradı .
B) Tüm paralarım cüzdanda kaldı .
C) Bu yıl okulda tadilat olacakmış .
D) Bu kitap da çok kaliteli hazırlanmış .   

İsmin Hal Ekleri İle İlgili Konu Anlatımı 
Cevap Anahtarı
1
D
2
C
3
A
4
A
5
C
6
D
7
B
8
B
9
A
10
D
bb