İsmin Hal Ekleri İle İlgili Test Soruları

1 . Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hal eki almış bir kelime kullanılmıştır ?
A) Kapı gıcırtıyla yavaşça açıldı .
B) Akıl insan için en değerli hazinedir .
C) Kuşlar kanat çırparak uzaklaştı .
D) Koltuktan düşen bebek ağlıyordu .   
  
2.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hal eki alan bir kelime kullanılmamıştır ?
A) Kapıdaki arabayı ona tanıtıyordu .  
B) Öğretmene soracak çok sorum var .
C) Genç adam çok yorgun gözüküyordu .
D) Kadına karşı nazik davranmak gerekir .

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ismin hal eklerinden herhangi bir tanesi kullanılmamıştır ?
A) Su insan için hayati bir maddedir .
B) Kardeşine karşı bazı sorumlulukları var .
C) Bizim milletimiz bayrağa saygı gösterir .
D) Pencereden dakikalarca dışarı baktı .

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yönelme hal eki almış bir sözcük kullanılmıştır ?
A) Sözleri yaralarıma merhem oldu adeta .
B) Benim evimi çok beğendiğini söylüyor .
C) Kola içmeyi hiç sevmezdi .
D) Elinde çiçekler kapıda bekliyordu .
   
5.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bulunma hal eki almış bir sözcük kullanılmıştır ?
A) Bu konuya bir daha dahil olmak istemiyorum .
B) Hasta ilacın etkisiyle yere yığıldı .
C) O gün sofrada yiyecek pek bir şey yoktu .
D) Adamı onun elinden zor kurtardılar .



6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ayrılma hal eki alan bir sözcük kullanılmıştır ?
A) Bugün de işe çok geç kaldım .
B) Ekmeği masada unutup gitmişler .
C) Sınav sorularını çözmekte zorlandım .
D) Çocukken hep polislerden korkmuşumdur .
  
7.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hal eki alan bir sözcük kullanılmamıştır  ?
A) Sıralarda yemek artıkları unutulmuş .
B) Boş hayaller mutsuzluk getirir .
C) Köpek ağacın altında yatıyor .
D) Komşumuz hastanede çalışıyor .

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden fazla hal eki kullanılmıştır ?
A) Her gün bu sokaktan geçer .
B) Buzdolabında dünden kalma yemekler var .
C) Yarın yeni okuluna gidecekmiş .   
D) Benim sorularıma net cevaplar ver .   

9.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hal eki alan bir sözcük kullanılmamıştır . ?
A) Dünya her geçen gün daha kötü oluyor .
B) Yola büyük bir kaya yuvarlanmıştı .
C) Gelecek günleri merakla bekliyorum .
D) Sabah evden aceleyle çıktım .

10. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde bulunma hal eki alan bir kelime kullanılmamıştır ?
A) Kırk yılda bir yanıma uğradı .
B) Tüm paralarım cüzdanda kaldı .
C) Bu yıl okulda tadilat olacakmış .
D) Bu kitap da çok kaliteli hazırlanmış .   

İsmin Hal Ekleri İle İlgili Konu Anlatımı 
Cevap Anahtarı
1
D
2
C
3
A
4
A
5
C
6
D
7
B
8
B
9
A
10
D

10 yorum:

  1. you real yes mi no mu you sılim

    YanıtlaSil
  2. Ya bu soruların aynısı başka sitede var kim kimden kopya çekti hımm..?

    YanıtlaSil
  3. Rica etsem hangi sitede gördüğünüzü yazar mısınız? Bu sitede gördüğünüz, okuduğunuz tüm içerikler özgündür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. online türkçetest.com da aynı sorular var

      Sil
  4. illa bizi tilt edip anlık java kaldırtacan bari bişi yaptın az rahat kullana bilelim sanki oyun çıkardınız kırılmaması gerekiyor. Teşekkür bekliyorsun da soruları kullandırmıyorsunki belki ben evimde yazıcıma basıp rahat rahat çözecem kopyalansın istemiyorsan internete koyma kardeşim bu kadar basit...

    YanıtlaSil
  5. Çok Güzel Elinize Sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. online türkçetest.com da var aynı sorular

    YanıtlaSil
  7. evet evet tabi he inandım tabiiiiiiiiiiiiiiii

    YanıtlaSil
  8. bu testin aynısı onun dediği gibi türkçe onlineda da var
    yalan söylüyosun sen

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...