Kırık Kanatlar Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları


Kırık Kanatlar Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları


1.Selma Karami’nin babasının adı nedir?
A) Mansur Bek
B) Faris Karami
C) Galib Efendi
D) Selim Bey


2.Kahramanımız Faris Karami ile neden yakınlık kurmuştur?
A) Aynı okulda okudukları için
B) Komşu oldukları için
C) Babasının gençlik arkadaşı olduğu için
D) Birlikte çalıştıkları için


3.Selma ile kahramanımız arasındaki ilişki nasıldır?
A) Düşmanca
B) Resmî
C) Gerçek bir aşk ilişkisi
D) Akrabalık ilişkisi


4.Selma kiminle evlendirilmiştir?
A) Şeref Bey
B) Giray
C) Mansur Bek Galib
D) Erdem Bey



5.Mansur Bek Galib’in Selma ile evlenmesinin temel nedeni nedir?
A) Selma’yı sevmesi
B) Ailesinin isteği
C) Faris Karami’nin serveti ve gücü
D) Yalnız kalmaktan korkması


6.Selma’nın evliliğinde söz hakkı olmamasının nedeni nedir?
A) Çok genç olması
B) Hasta olması
C) Toplumun geleneksel yapısı
D) Eğitim almaması


7.Başpiskopos romanda neyi temsil etmektedir?
A) Adaleti
B) Özgürlüğü
C) Çıkarcılığı ve baskıyı
D) Bilimi


8.Faris Karami’nin ölümü Selma’yı nasıl etkilemiştir?
A) Kendine olan güvenini yok etmiştir.
B) Güçlendirmiştir
C) Büyük bir yalnızlığa sürüklemiştir
D) Şehirden ayrılmasına neden olmuştur



9.Selma’nın bebeğine ne olmuştur?
A) Hastalanıp iyileşmiştir
B) Doğduktan kısa süre sonra ölmüştür
C) Başka bir aileye verilmiştir
D) Kaçırılmıştır


10.Romanın sonunda kahramanımız ne yapmıştır?
A) Şehri terk etmiştir
B) Mansur Bek ile kavga etmiştir
C) Selma’nın mezarı başında ağlamıştır
D) Başpiskoposa hesap sormuştur


 

Cevaplar

1-B | 2-C | 3-C | 4-C | 5-C | 6-C | 7-C | 8-C | 9-B | 10-C

Unutma Bahçesi Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları

 

Unutma Bahçesi Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları


1. Romanın anlatıcısı kimdir?
A) Şeref
B) Cömert
C) Tebessüm
D) Giray

2.Unutma bahçesinin web sitesini kim kurmuştur?
A) Şeref
B) Olgun
C) Giray
D) Ferah

3.Cömert’in unutma bahçesindeki görevi nedir?
A) Doktorluk
B) Yazarlık
C) Bahçıvanlık
D) Muhasebecilik

4.Giray’ın koleksiyonunu oluşturan resimler hangileridir?
A) Deniz resimleri
B) Kuyu resimleri
C) Dağ resimleri
D) Kuş resimleri


5.Şeref’in kurmak istediği yerin adı nedir?
A) Hatıra Merkezi
B) Düş Bahçesi
C) Unutma Enstitüsü
D) Sessizlik Konağı

6.Şeref’in ilgilendiği şeyler arasında hangisi vardır?
A) Arabalar
B) Böcekler ve bitkiler
C) Heykeller
D) Teknoloji

7.Cömert yanlışlıkla hangi hayvanı avlamıştır?
A) Kartal
B) Tavşan
C) Badi adlı ördeği
D) Keklik

8.Cavidan Hanım’ın koleksiyonunda hangi objeler vardır?
A) Saatler
B) Baykuş objeleri
C) Pullar
D) Kalemler


9.Ferah, Tebessüm’e verdiği kâğıtta ne yapmasını söylemiştir?
A) Bahçeyi terk etmesini
B) Şeref’le konuşmasını
C) Susma hakkını kullanmasını
D) Mektupları yakmasını

10.Romanın sonunda Tebessüm kimi Aydan’ın odasından çıkarken görür?
A) Giray
B) Olgun
C) Şeref
D) Cömert


 

Cevaplar

1-C | 2-B | 3-C | 4-B | 5-C | 6-B | 7-C | 8-B | 9-C | 10-D

Çarp Yoksa Ben Çarparım Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları

 

Çarp Yoksa Ben Çarparım Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları


1. Kitabın yazarı kimdir?
A) Behiç Ak
B) Özkan Öze (Tarık Uslu)
C) Şermin Yaşar
D) Sevim Ak

2. Kitap özellikle hangi yaş grubu için uygundur?
A) 3 yaş ve üzeri
B) Sadece lise öğrencileri
C) 9 yaş ve üzeri
D) Yalnızca yetişkinler

3. Kitabın resimlerini kim çizmiştir?
A) Behiç Ak
B) Hasan Aycın
C) Sezgin Burak
D) Sevgi İçigen

4. Yazarın matematik öğretmeninin adı nedir?
A) Ayşe Hanım
B) Muazzez Hanım
C) Emine Hanım
D) Neriman Hanım


5. İnsanlar sayı sistemleri ortaya çıkmadan önce nasıl sayım yapıyordu?
A) Bilgisayar kullanarak
B) Parmak hesabı ve çentiklerle
C) Telefonla
D) Cetvelle

6. Sıfırı matematiğe kazandıran kişi kimdir?
A) Pisagor
B) Fibonacci
C) Brahmagupta
D) Öklid

7. Avrupalılar uzun süre hangi sayı sistemiyle işlem yapmıştır?
A) Hint rakamları
B) Roma rakamları
C) Binary sistem
D) Hexadecimal sistem

8. Bilgisayarların kullandığı sayı sistemi hangisidir?
A) Onluk sistem
B) Roma sistemi
C) İkili (binary) sistem
D) Altılık sistem

9. Fibonacci özel sayı dizisini hangi örnek üzerinden keşfetmiştir?
A) Balıklar
B) Tavşan yavruları
C) Karıncalar
D) Kuşlar

10. Altın oran kavramıyla ilişkilendirilen Yunan matematikçi kimdir?
A) Arşimet
B) Öklid
C) Newton
D) Descartes

11.Kitaba göre sıfır çarpma işleminde nasıl bir özelliğe sahiptir?
A) Etkisiz elemandır
B) Asal sayıdır
C) Yutan elemandır
D) Tek sayıdır

12.Doğada sıkça görülen ve göze hoş gelen eğri biçim hangisidir?
A) Kare
B) Üçgen
C) Spiral (sarmal)
D) Dikdörtgen


13.“Liber Abaci” adlı eser kime aittir?
A) Fibonacci
B) Öklid
C) Brahmagupta
D) Farabi

14. Kitap kaç bölümden oluşmaktadır?
A) 8
B) 10
C) 12
D) 15

15.Altın oran insan vücudunda hangi örnekle açıklanmıştır?
A) Saç rengi
B) Parmak boğumları
C) Boy uzunluğu
D) Ses tonu


 

Cevaplar

1-B | 2-C | 3-D | 4-B | 5-B | 6-C | 7-B | 8-C | 9-B | 10-B | 11-C | 12-C | 13-A | 14-C | 15-B

Sözde Kızlar Test Soruları Ve Cevapları

 

 Sözde Kızlar Test Soruları Ve Cevapları


1.Mebrure’nin İstanbul’a gitmesinin temel nedeni nedir?
A) Eğitim almak istemesi
B) Babasını bulmak istemesi
C) Evlenmek istemesi
D) İş bulmak istemesi

2.Mebrure İstanbul’da kimin evine sığınmıştır?
A) Belma’nın
B) Fahri’nin
C) Nazmiye Hanım’ın
D) Nadir’in

3.Nazmiye Hanım’ın ailesi hangi özellikleriyle anlatılmaktadır?
A) Geleneklerine bağlı ve yardımsever
B) Batılılaşmayı yanlış anlayan ve ahlak yoksunu
C) Fakir ama dürüst
D) Milliyetçi ve fedakâr

4.Behiç’in Mebrure’ye karşı ilk olumsuz davranışı nedir?
A) Onu evden kovması
B) Hakaret etmesi
C) Zorla fiziksel temasta bulunması
D) Parasını çalması

5.Mebrure’ye babasını bulması için karşılık beklemeden yardım eden kişi kimdir?
A) Fahri
B) Salih
C) Behiç
D) Nadir


6. Fahri nasıl bir karakterdir?
A) Zengin ve şımarık
B) Fakir ama iyi kalpli
C) Kurnaz ve çıkarcı
D) Sert ve kaba

7.Behiç, Mebrure’ye kendisini kabul ettirmek için hangi konuda söz verir?
A) Ona miras bırakacağına
B) Avrupa’ya götüreceğine
C) Babasını bulacağına
D) Fahri’yi işten attıracağına

8.Salih neden büyük bir öfkeye kapılmıştır?
A) Fahri ile kavga ettiği için
B) Behiç’in Belma’yı bırakıp Mebrure ile evlenmek istemesi nedeniyle
C) Mebrure’nin İstanbul’a gelmesi nedeniyle
D) Nadir’in ailesine hakaret etmesi nedeniyle

9. Mebrure, Behiç hakkındaki gerçekleri kimden öğrenmiştir?
A) Nazmiye Hanım’dan
B) Fahri’den
C) Belma’dan
D) Nadir’den

10.Behiç’in işlediği büyük suç nedir?
A) Hırsızlık yapmak
B) Birini dolandırmak
C) Gayrimeşru çocuğunu diri diri gömmek
D) Yalan yere iftira atmak


11.Mebrure, Behiç’in gerçek yüzünü öğrenince ne yapmıştır?
A) İstanbul’dan kaçmıştır
B) Behiç ile evlenmiştir
C) Düğün hazırlıklarını iptal ettirmiştir
D) Fahri’ye küsmüştür

12.Romanın sonunda Mebrure kimi gerçekten sevdiğini anlar?
A) Nadir’i
B) Salih’i
C) Behiç’i
D) Fahri’yi

13.Mebrure sonunda babasıyla birlikte nereye gitmiştir?
A) Ankara’ya
B) Anadolu’ya
C) İzmir’e
D) Bursa’ya

14.Romanın ana temalarından biri aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bilimsel gelişmeler
B) Yanlış Batılılaşma eleştirisi
C) Teknolojik ilerleme
D) Macera ve keşif

15. Aşağıdaki karakterlerden hangisi dürüst ve yardımsever biri olarak öne çıkar?
A) Behiç
B) Salih
C) Nadir
D) Nazmiye Hanım


 

Cevap Anahtarı

1-B | 2-C | 3-B | 4-C | 5-D | 6-B | 7-C | 8-B | 9-C | 10-C | 11-C | 12-D | 13-B | 14-B | 15-C