Yazımı Karıştırılan Sözcükler İle İlgili Test-1 - Ders Türkçe

Aradığın Konuyu Yaz!

Beğenilen Yazılar

Yazımı Karıştırılan Sözcükler İle İlgili Test-1

    1
Yazımı karıştırılan sözcükler ile ilgili test

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yanlış yazılmış bir sözcük kullanılmıştır ?

a) Son zamanlarda kendimi yok yalnız hissediyorum.
b) Bizim sınıfta herkez derslerine iyi çalışır.
c) Akşamları yürüyüş yapmaya bayılıyorum.
d) Kapıda saatlerce gelmesini bekledim.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yanlış yazılmış bir sözcük bulunmaktadır ?

a) Pekçok insan hayatından memnun değil.
b) Birçok film bu ay içerisinde vizyona girecek.
c) Birkaç arkadaşımla hafta sonu pikniğe gideceğiz.
d) Birtakım sorunlar peşimizi bir türlü bırakmıyor.

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yanlış yazılan bir kelime bulunmaktadır ?

a) Kalabalıklar içerisinde kendini yalnız hissediyordu.
b) Ne zaman konuşsa yanlış anlaşıldığından şikayet ederdi.
c) Komşuları ile evleri art arda yapılmıştı.
d) Hergün sabah yürüyüşe çıkardı.

4.
"Kıral birkaç adamını alıp ormana gitti."
Yukarıdaki cümlede aşağıdaki kelimelerden hangisinin yazımında yanlışlık yapılmıştır ?

a) Orman    b) Birkaç     c) Kıral    d) adam

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili kelimenin yazımında yanlışlık yapılmıştır ?

a) Daldan toplanan taze meyvaları yedik.
b) Sınavda kopya çekmek isteyen öğrenci kınandı.
c) Portakalın ekşi bir tadı vardı.
d) Bu yıl mandalinaları soğuk vurdu.



6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı bulunmamaktadır ?

a) Şehri gezmek için bir klavuza ihtiyaç var.
b) Bir kaç çocuk sokak arasında top oynuyordu.
c) Her gün televizyon izlemekten sıkılmıyor.
d) Her hangi bir nedenle sorun yaşarsan yanıma gel.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmıştır ?

a) Bizi buraya getirmesi için bir şoför bulduk.
b) Benim suçlu olduğumu iddia ediyor.
c) Bana sinirli olduğunu hissediyorum.
d) Herşey istediği gibi gidiyordu.

8. Aşağıda bir kelimenin farklı yazılış şekilleri verilmiştir. Bu yazım şekillerinden hangisi doğrudur ?

a) Labaratuar
b) Laboratuvar
c) Laboratuar
d) Labratuvar

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır ?

a) Çalışanlar atelyeyi erken terk etti.
b) Marketten bolca çikolata aldı.
c) Banyodaki şofben iyice eskimişti.
d) Akşam yemekhane iyice temizlendi.

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmıştır ?

a) Gökkuşağı tüm güzelliği ile karşımızdaydı.
b) Kirpikleri ne kadar da uzun, dedi.
c) Sabah kahvaltısı için poaça aldık.
d) Sabah sabah tıraş olmak çok zor oluyor.

YAZIMI KARIŞTIRILAN SÖZCÜKLER İLE İLGİLİ KONU ANLATIMI

Doğru cevaplarınızı yorum kısmına yazarak testi çözen diğer arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Cevap Anahtarı : 1-b 2-a 3-d 4-c 5-a 6-c 7-d 8-b 9-a 10-c



1 yorum:
Write yorum

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...

© 2014 Ders Türkçe. Designed by Kompozisyon Örnekleri
Powered by Blogger.