6. Sınıf Sebep-Sonuç , Amaç-Sonuç Test Soruları - Ders Türkçe

Popüler Yayınlar

6. Sınıf Sebep-Sonuç , Amaç-Sonuç Test Soruları

    2
Özet :  6.sınıf sebep-sonuç amaç-sonuç test soruları,sebep-sonuç amaç-sonuç 6. sınıf test soruları,türkçe dersi sebep sonuç soruları 



1 . Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sebep-sonuç ilişkisi bulunmaktadır ?

A) Soğuktan uyuyamadım .
B) Onun güvenini kazanmak için çalışıyor .
C) Beni dinlersen pişman olmazsın .
D) Onu gördüğünde çok sevindi .

2.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde amaç-sonuç ilişkisi bulunmaktadır ?

A) İki aydır işe gidemiyor çünkü çok hasta .
B) Bende kalmadığı için arkadaşımdan kağıt aldım .
C) Başarmak için çok çalışıyor .   
D) İyi dinlenemediğinden çok bitkin gözüküyor .   

3. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde amaç-sonuç ilişkisi bulunmaktadır ?
A) İşlerini son ana bıraktığı için sıkıntı yaşıyor .  
B) Düşüncesizce konuştuğu için herkesi üzüyor .
C) Kalbini kırmamak için sustum .
D) İnsanlara faydalı olmak için uğraşıyor .    

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde amaç-sonuç ilişkisi bulunmaktadır  ?

A) Çok geç olduğu için çalışmaya ara verdik .  
B) Değer verdiği için ayrılamıyordu .
C) Düşmemek için merdivenlere tutunuyordu .
D) Heyecanlı olduğu için yerinde duramıyordu .  

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde amaç-sonuç ilişkisi vardır  ?
A) Eve gideceğim için çok heyecanlıydım .
B) Müzeye gitmek için yola çıktık .  
C) Kar çok yağdığı için yolda kaldık .  
D) Herkes bizim dükkana gelirdi .  


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde amaç-sonuç ilişkisi vardır ?
A) Rüzgar çok olduğu için çatıya çıkamadı .
B) Sebze-meyve almak için pazara çıktı .
C) Hasta olduğu için maçlara gelemiyor .                
D) Önemsemediği için sınavda başarısız oldu .

7.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde neden-sonuç ilişkisi yoktur   ?

A) Etrafındaki herkesle iyi geçinirdi .
B) Çok dikkatsiz olduğu için öğretmen uyardı .  
C) Hava karardığı için herkes evlerine dağıldı .
D) Sinirden ne yapacağını şaşırmış .  
  
8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde neden-sonuç ilişkisi yoktur  ?

A) Bize söylemeden gidecekti .            
B) Susuzluktan neredeyse bayılıp düşecekti .
C) Sakatlandığından iki haftadır yok .                
D) Yorgunluktan ayakta duramayacak haldeydi .

9.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sebep-sonuç ilişkisi yoktur  ?

A) Sağlıklı beslendiği için çok dinç .  
B) Dinç kalmak için spor yapıyor .
C) Sözünü dinlemediği için annesinden özür diledi .  
D) Çok çalışınca takıma girmeyi başardı .     

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sebep-sonuç ilişkisi bulunmamaktadır  ?

A) Çabuk sinirlendiği için dışlanıyor .
B) Çay içmek için buraya geldiği olur .  
C) Çok okuduğu için ifade gücü iyi .
D) Sıcak kanlı olduğu için seviliyor .     
  
Cevap Anahtarı
1
A
2
C
3
D
4
C
5
B
6
B
7
A
8
A
9
B
10
B
11

12

13

14

15

16

17

18

19

20



2 yorum:
Write yorum

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...

© 2014 Ders Türkçe. Designed by Bloggertheme9
Powered by Blogger.