Bir Metindeki Söz Gruplarını Bulma

      Tecrübe insanın yaşadıklarından ( belirtili isim tamlaması )  arta kalandır diye tanımlanabilir . Hepimiz yaşadığımız süre ( fiilimsi grubu )  içerisinde acı ya da tatlı birçok olayla ( sıfat tamlaması ) karşılaşırız . Yaşadığımız her olay ( sıfat tamlaması ) bizim için bir ders olur .

     Tecrübeler insanların olgunlaşmasını ( belirtili ism tamlaması )  sağlar . Yaşadıklarımız bizim acılara yavaş yavaş ( ikileme grubu )  alışmamızı , benzer olayları yeniden  yaşadığımızda nasıl davranmamız gerektiğini bizlere öğretir  . Elbette tecrübelerin faydalı mı zararlı mı olduğu tartışılabilir ( birleşik fiil grubu )  . Bazen tecrübe ettikçe ( fiilimsi grubu )  hayatta iyilerin hep kenara atıldığını görebilir ( birleşik fiil grubu ) . Bazen de tecrübeler bize kötülerin kazanıyor gibi  ( edat grubu ) görünse de aslında yalnızca kendilerini kandırdıklarını öğretir .

     Tecrübe insanların iç dünyalarını ( belirtili isim tamlaması ) değiştirdiği gibi toplum hayatı ve bilim gibi ( edat grubu ) birçok alanda da gelişmeyi ve ilerlemeyi sağlamaktadır . Birçok buluş (sıfat tamlaması ) defalarca yapılan yanlışların ( fiilimsi grubu ) insanlara kattığı tecrübe sonucunda ortaya çıkmıştır . Bu sebeple tecrübe faydalı mı zararlı mı gibi bir tartışmadan ziyade tecrübeye bize bazen acı bazen de tatlı yüzünü gösteren bir öğretmen ( fiilimsi grubu ) olarak bakmak lazım .

     Tecrübeli insanlar ( sıfat tamlaması )  akılları ile yaşadıklarını birleştirebildikleri ( birleşik fiil grubu )  zaman çok doğru kararlar verebilirler . Ancak yalnızca çok şey yaşayıp ( fiilimsi grubu )  görmelerine güvenen insanlar hata yaparlar . Tecrübe akılla birleştiği zaman  ( fiilimsi grubu ) faydalı olabilir .


1 yorum:

  1. Cevapları ayrı bir bölümde verilseydi daha iyi olurdu.

    YanıtlaSil

Deneme