Betimleyici Anlatım İle İlgili Örnek Paragraflar

Özet : Betimleyici anlatım ile ilgili paragraflar 

Betimleyici Anlatım Nedir ?

Bir yeri , bir kavramı ya da bir kişiyi gözümüzün önünde canlandıracak şekilde ayrıntılı bir biçimde anlatmaya betimleyici anlatım denilmektedir . Betimleyici anlatımı sözcüklerle resim çizme sanatı olarak da tanımlayabiliriz .

Betimleyici Anlatıma Örnek Paragraflar

1. Yeşil çınar ağaçlarından gökyüzüne yükselen muhteşem koku , denizden gelen serinletici rüzgarla birleşiyordu . Ağaçların ortasından bir pencere boşluğu bulan ahşaptan yapılmış bank cennetten çıkma bu manzarayı seyretme bahtiyarlığına kim bilir ne zamandır sahipti . Dalga ve kuş seslerinin muhteşem uyumu bu harika manzarayı bir kat daha güzelleştiriyordu . ( Yer Betimlemesi )

2. Odanın ortasında bir aşağı bir yukarı gergin adımlarla gidip geliyordu . Kaşlarının çatıklığı alnındaki çizgilerin keskinliği ve gözlerindeki ifade çok sinirlendiğinin bariz örnekleriydi . Adeta içerisinde depremler oluyor , bir volkan içerisindeki lavları püskürteceği bir mecra arıyor gibiydi . Bugün birine çatacağından hiç şüphem yoktu . ( Ruhsal Betimleme )

3. Kapının önünde küçük bir kız çocuğu oturuyordu . Eli yüzü kir pas içerisinde , kolları burnunu silmekten katılaşmıştı . Ufak tefek boyunun üzerindeki kıvırcık saçları aylarca yıkanmamış gibi birbirine karışmıştı  .  Üzerindeki kazak en son  ne zaman yıkanmış tahminde bulunmak  bile imkansızdı . Çocuğa bakınca görebildiğim tek renk gözlerindeki o derin mavilikti . ( Fiziksel Betimleme )


4.  Kargalar Yeni Zelanda ve Büyük Okyanus adaları hariç dünyanın hemen hemen her yerinde yaşayabilmektedir . İri ve güçlü bir gagaya sahip olan kargalar ötücü kuşlardandır . İki yüz kadar türü olan kargalar tohum , böcek ya da avladıkları kuşların etleri ile beslenmektedirler .  Çoğunun tüyleri parlak siyah ve metalik mavi renklerdedir . Yavruyken evcilleştirilebilen kargalara papağanlar gibi birkaç kelime bile öğretebilmek mümkündür . ( Açıklayıcı betimleme ) 

Açıklayıcı Anlatım İle İlgili Örnek Paragraflar İçin Tıklayın 

Betimleyici Anlatım İle İlgili Örnek Paragraflar

Öyküleyici Anlatım İle İlgili Örnekler

Tartışmacı Anlatım İle İlgili Örnek Paragraflar

28 yorum:

  1. çok güzel anlatmış sayenizde eksi almadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen çok iyi yapmışlar helal olsun teşekkür ederim

      Sil
  2. Güzel örnekler vermişler tebrik...

    YanıtlaSil
  3. Tebrikler akşam saat 00.09 da ödev yapmak ile ugraşmama mı sağladınız.

    YanıtlaSil
  4. Benim 100 almamı sağladınız size çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  5. Çok işime yaradı teşekkürler ��

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekeler:d∞

    YanıtlaSil
  7. teşekkürler <3

    YanıtlaSil
  8. Çok işime yaradı gece 01:22 de ödev yapmaktan kurtuldum çok tşk

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel ellerinize sağlık ben çok beğendim 😁

    YanıtlaSil
  10. gerçekten işe yarıyormu

    YanıtlaSil
  11. selam herkes ben vales anna denizin ödevlerini yaparken burdan yararlandık çok iyi site öneriyorum

    YanıtlaSil
  12. saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaadsad

    YanıtlaSil
  13. süüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü

    YanıtlaSil

Deneme