Büyüklerimizin Neden Çoğu Zaman Dedikleri Doğru Çıkar ?

Büyüklerimizin Neden Çoğu Zaman Dedikleri Doğru Çıkar ? Düşüncelerinizi Kompozisyon Biçiminde Yazınız

Hani derler ya büyük sözü dinleyin  , kendi başınıza bir işe kalıkışmayın diye . Genç insanlar ise hayır ben istediğimi isteğim şekilde yaparım , kimseden akıl almaya ihtiyacım yok der . Olaylar geliştikçe ve olayların sonucunu görmeye başladıkça gerçekten büyüklerin bir bildiğinin olduğunu anlarız fakat iş işten geçmiş olur .

Büyükler olgun kimselerdir . Hayatta yaşadıkları belli olaylar olmuştur . Bu yollardan ya da problemlerden biz gençler de geçeriz . Büyüklerimiz bizi uyarır . Bak ben de senin gibi düşünüyordum annem babam , benden yaşça büyük yakınlarım beni uyarmış fakat ben onlara aldırış bile etmeden kafama göre yaşamıştım ve sonunda da mutsuz oldum derler . Bizim de aynı yanlışlara düşmemiz için , canımızın yanmaması için , hayatı öğrenmemiz için bizlere nasihat ederler . Bundan dolayı büyüklerimizin dediğini kulak ardı etmemeli , onların dediklerini dikkatle dinlemeli ve bunu uygulamaya çalışmalıyız . Çünkü bizden yaşça büyük insanlar bizden daha çok şey yaşamışlardır ve hayatta daha çok deneyim sahibi olmuşlardır . Örneğin ; kimi insanlar hayatından mutlu değildir . Neden diye soracak olduğunuzda zamanında babamı dinlemedim , anamı dinlemedim derler . Onlar bana çalış oğul , ele güne muhtaç olma dediği zaman ben hep yatıyordum ve boş işler peşinde koşuyordum . Ne zaman ki belli bir yaşa geldim ve giden yıllarımın pişmanlığını yaşamaya başladım o zaman artık ne kendime ne de çevreme faydalı bir insan olduğumu anladım derler . Keşke annem , babam bana daha çok çalış deselerdi diye yakınırlar .


İşte bu hayatta pişman olmamak için , hayatı anlamlı ve güzel yaşamak için büyük insanların uyarılarını , nasihatlerini dinlemeli ve hayatta daha emin adımlar ile yürümeli ve yolumuza pişmanlık duymadan bakmasını bilmeliyiz .

8 yorum:

Deneme