Bir Kütüphane Bin Hapishane Kapatılır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Bir Kütüphane Bin Hapishane Kapatılır Sözü İle İlgili Kompozisyon 

 Kitap okumak insanları  kötülüklerden uzaklaştırır . Çünkü okuyan kimse kötülük düşünmeye zaman bulamaz .  Kütüphaneler istediğimiz kitapları bulmada bize yarımcı olan ve bizim kültürlenmemizi sağlayan önemli eğitim  yerleridir . Kütüphaneye giden kimse orada okuduğu kitaplar sayesinde çok farklı bilgilere ulaşır , bilmediği konular hakkında araştırmalar yapar ve amacına ulaşır . Bir kütüphane bin hapishane kapatır sözü ile anlatılmak istenen ,  okuyan , araştıran , gözlem yapan insanlar bir amaç peşinde oldukları için başka kötü olaylara karışmazlar ve bu kimseler devamlı okumakla , düşünmekle , irdelemekle hayatını geçiren kişilerdir . 

Okumak insanı cehaletten kurtarır , kişinin kötü işler yapmasına engel olur . Bunun için ülkemizde ve dünya ülkelerinde kütüphane sayısı artırılmalı ve daha çok okuyan insanımız olmalıdır . Geçen gün çok güzel bir haber dinledim . Giresun Belediyesi  duraklarda  araba bekleyen öğrenciler için ve diğer yetişkinler için  durakların yanlarına küçük dolaplar yapmış ve içinde birçok kitap konulmuş . Orada durakta bekleyen insanlar bir yandan kitap okuyor,  bir yandan da araba bekliyor . Ne kadar güzel bir etkinlik bu  . Yani bir taş ile iki kuş vuruluyor . Kişi hem  bilgi sahibi olarak okuyor, araştırıyor hem de gündelik işlerini yapmaya devam ediyor . Bu yeniliğin ülkemizin diğer şehirlerinde de olması gerekir . Böyle olunca toplum daha çok gelişir , suç işleme oranları daha az olur ve hapishanelere de gerek kalmaz diye düşünüyorum .


İnsanların geri kalmışlıktan , cahillikten kurtulması için kütüphanelerin artması gerekir ve insanımızn daha da kültürlü olması gerekir . Giresun Belediyesi yaptığı bu sosyal sorumluluk projei ile çok büyük bir başarıya imza atmıştır . Darısı diğer belediyelerin başına .

12 yorum:

  1. teşekkürler ama daha uzun yazın

    YanıtlaSil
  2. daha uzun olsaymış çok daha iyi olurdu

    YanıtlaSil
  3. çok iyide öğretmen kısa yani 9 satırlık istedi :(



    YanıtlaSil
  4. Ödevimden 100 aldım sağolun

    YanıtlaSil
  5. ödevimden 100 aldım sağol un

    YanıtlaSil
  6. işime yaramadı


    YanıtlaSil
  7. İnşallah hoca kabul eder, İşime yaradı gibi duruyor fakat İrdelemek yazdim da öğretmen anlar gibi duruyor yapmadığım ı anlicak

    YanıtlaSil

Deneme