Mevlana’nın ‘’ Biz Birleştirmek İçin Geldik , Ayırmak İçin Değil ‘’ Sözünü Açıklayan Kompozisyon Yazınız .


Mevlana’nın  ‘’ Biz Birleştirmek İçin Geldik , Ayırmak İçin Değil ‘’ Sözünü  Açıklayan Kompozisyon Yazınız .

Mevlana’nın hayata bakışı her zaman  insancıl olmuştur .  O insanlar arasında ayrım yapılmaması gerektiğini söylemiştir .  İnsanları şu , bu , o diye ötekileştirmemek gerekir . İnsanlar arasında dil , din , ırk ayrımı yapılmamalıdır; biz , onlar diye ayrım yapılmamalıdır .

İnsanların arasını iyileştirmek için çaba harcamalıyız .   Her zaman birleştirici ve bütünleştirici olmalıyız . Dünyada barışı ve kardeşliği yaymak için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeliyiz . İnsanları olduğu gibi kabul etmeliyiz ve her insanı değerli görmeliyiz . Sevgili Yunus Emre’nin de dediği gibi Yaratılanı Yaradan’dan ötürü hoş görmeliyiz . Asla kalp kırmamalıyız , gönül incitmemeliyiz , can yakmamalıyız . Her zaman birlik, beraberlik ve dayanışma içinde yaşamasını bilmeliyiz ve başka toplumlara da örnek bir toplum olmalıyız .  İnsanlar arasında bozgunculuk çıkarmak onlara kötülük etmekten baka bir işe yaramaz .

Kimi kendini bilmez inanlar, insanların arasını açarak, kardeşliğe, barışa zarar verebilir . Bu tür insanlara karşı dikkatli olmalıyız . Kardeşliğimizin daim olması , barış olu bir dünyada insanca yaşamak için yaşasın  birleştiricilik, yaşasın bütünleştiricilik !

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme