‘’ İnsan Sevmeye Başladı Mı Yaşamaya Da Başlar ’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

‘’ İnsan Sevmeye Başladı Mı Yaşamaya Da Başlar  ’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Sevmek ve sevilmek dünyada yaşanabilecek en  güzel duygulardan biridir . İnsan sevmeye başlayınca hayatı da çok sever . Çünkü sevmek , hayata tutku ile bağlanmak insanı daha çok yaşatır ve daha çok mutlu eder . Çevremizde gördüğümüz yakınlarımız, eşimiz, dostumuzu sevmek ve onlara bunu söyleyebilmek aslıda cesaret ister . Bunu  başarabilen insan da işte o zaman kendini daha iyi hisseder ve yaşamanın zevkini çıkarır .

Hayatı, insanları , çevresindeki canlıları sevmeyen kimseler aslında kendilerini de sevmeyen insanlardır. Böyle insanlar yaşamaktan da zevk almazlar ve bunun için de boş yaşarlar . Gerçekten sevmeliyiz ve  yaşamaya başlamalıyız ki hayat daha güzel geçsin ve yaşadığımız yılların bir anlamı olsun . Önemli olan ne kadar yaşadığımız değil , sevgiye ne kadar doyup doymadığımızdır . Yani önemli olan mal, mülk biriktirmek değil, sevgi biriktirmek, sevgi çoğaltmaktır . İşte böyle olduğu zaman da  sever ve seviliriz . Örneğin kurumakta olan bir çiçeğe su vermek , onu sevmek ve onu yaşatmak da insana yaşam sevinci verir .

Ya da küçük bir çocuğun hayatını kurtarmak, fedakarlık yapmak da insanı daha çok mutlu eder ve kişi yaşamanın ne denli zevkli bir şey olduğunu bu yaptıkları güzel, erdemli hareketleri ile anlar.


- ''İnsanlar Düşünmek , Sevmek Ve İnanmak İçin Dünyaya Gelmiştir '' Özdeyişini Açıklayan Kompozisyon Yazınız .

1 yorum:

  1. Çok teşekkür ederim çok güzel olmuş ellerinize sağlıkk:))

    YanıtlaSil

Deneme