‘’Türk Milleti Birlik ve Beraberlikle Güçlükleri Yenmesini Bilmiştir.’’ Mustafa Kemal Atatürk’ün Bu Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


‘’Türk Milleti Birlik ve Beraberlikle  Güçlükleri Yenmesini Bilmiştir.’’ Mustafa Kemal Atatürk’ün Bu Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Bizim milletimiz olan  asil Türk Milleti nice badireler atlatmıştır . Bir yandan  bağımsızlık yolunda  verilen mücadeleler , bir yandan  halkın egemenliği için verilen mücadeleler milletimizin daha da güçlenmesini sağlamış ve milletimiz bir olmayı , beraber olmayı  öğrenmiştir .

Ülkemiz Kurtuluş Savaşı sırasında çok acılar çekmiştir . Nice genç yiğitlerimiz , genç kahraman kadınlarımız bu topraklar için can vermiştir .  Vatanımızın düşman ellere  teslim olmaması için , gelecek nesillerin yani bizlerin  başka bir ülkenin kölesi olmamamız için şehit olmuşlardır . O yıllarda yaşanan açlık , sefalet , güçlükler vb. milletimizin dayanışma içinde olmasını sağlamıştır .  Çünkü bizim milletimiz bencil bir millet olmamıştır hiçbir zaman . Çünkü  bizim kültürümüzde birlik olma , beraber olma en önemli değerlerden biridir .  Kurtuluş Savaşı sırasında Mustafa Kemal  önderliğinde milletimiz büyük başarılara imza atmıştır ve bağımsızlığını  korumuştur . Başka ülkelere teslim olmamış , sömürgeci ülkeler  defolup yurtlarına dönmek zorunda kalmıştır . Milletimizi bu birlik ve beraberliği , başarıya ulaşma azmi diğer  güçsüz ülkelere de örnek olmuştur .

Ülke olarak başımıza ne zaman  kötü bir durum gelirse gelsin milletimiz dayanışma içinde olmuştur . Örneğin 15 Temmuz   darbe girişiminde de ülkemiz birlik ve beraberlik içinde hareket etmiş ve cumhuriyete , demokrasiye sahip çıkmıştır .

1 yorum:

Deneme