“Derdini Söylemeyen Derman Bulamaz.” Atasözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız.

“Derdini Söylemeyen  Derman Bulamaz.”  Atasözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız.

 

Yaşamak , nefes almak her ne kadar güzel olsa da bazen yaşamdan sıkıldığımız anlar olur.  Çünkü yaşamın içinde mutluluklar olduğu kadar acılar da vardır, hüzünler de vardır, kayıplar da vardır. Bu yaşamın  doğal akışıdır. İnsan olan kimsenin  başına ne geleceğini hiçbir zaman kesin olarak bilemeyiz.

 

Bugün çok mutlu olabiliriz, ertesi sabaha yaşam bize daha farklı zorluklar getirmiş olabilir.  Tüm bunlara rağmen yine yaşamın , anın değerini bilmeliyiz. Dertler, sıkıntılar, acılar insanoğluna özgü olsa da bunları başkaları ile paylaşmak, içimizi dökmek de yine biz insanoğluna mahsustur. Onun için  dertlerimizi , sıkıntılarımızı ancak sevdiğimiz, bize değer veren kimselere anlattığımız zaman  çözmeye başlarız. Çünkü bizi seven insanlar bizim derdimize de derman olmaya çalışırlar ve hep birlikte çözüm yolu  arayışı içinde olurlar. Derdini söylemeyen kimse ise derman bulamaz. Bundan dolayı da dertlerine de çözüm bulunmaz. Kimsenin o kişinin derdinden haberdarı olmaz. Bu durumda da ‘’Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış’’ sözü devreye girer.

 

Dertlerimizin  derman bulması için sevdiklerimize sorunlarımızı anlatmalıyız.  Nasıl ki iyi günde hep birlikteysek, kötü günlerde de birlik ve beraberlik içinde olmasını bilmeliyiz ve hiçbir şeyi içimize atmamalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme