“İyi Öğretmen Çocuğa Hayal Gücü Ve Öğrenme Sevgisi Aşılar.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “İyi Öğretmen  Çocuğa  Hayal Gücü Ve Öğrenme Sevgisi Aşılar.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Eğitim ve öğretimin ana mimarı öğretmenler bir ulusun, bir milletin en önemli değerleridir. İnsan yetiştirmek, insana şekil verip onları geleceğe hazırlamak dünyanın en zor aynı zamanda da en özel işidir.  Nitelikli öğretmen, öğrencisi için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapan, onun geleceğinin iyi ve aydınlık olması için emek eden kimsedir. İyi öğretmen öğrencilerine hayal gücü aşılar. Çocuk öğretmeninden öğrendiği bilgileri yaparak yaşayarak anlar.

 

 Çocuğun geleceğine dair hayalleri vardır.  Çocuk bu hayalleri kurarak yaşama sıkı sıkıya bağlanır ve hayalleri onun için en özel duygular olur.  Öğretmen bu hayallerin gerçekleşmesi için çocuğun elinden tutar, onun hayalinin ne olduğunu çocuğun ağzından dinler ve hayallerinin gerçekleşmesi için de ona yol gösterici kişi olur. Hayal gücü gelişen çocuk daha sonra istediklerini gerçekleştirmek için çok çalışır ve öğretmeni ile birlikte aydınlık yollara ulaşır. Öğretmen yapıcı bir kimse ise, çocuğu kırmadan, incitmeden ona bilgileri öğretiyorsa çocukta öğrenme sevgisi de artar.

 

Çocuk öğretmeninden fazla bilgi öğrenmek için daha çok meraklı olur ve öğretmeninin peşini bırakmaz ve sorgulayıcı, meraklı bir insana dönüşür. Böyle öğretmenler olduğu sürece de öğrenciler daha çalışkan daha bilgili ve daha meraklı olur. Öğrenme sevgisi gelişen öğrenciler ülkelerinin gelişmesi için de var gücü ile çok çalışır ve ülkesini kalkındırır. 




Böyle ülkenin çocukları da hem kendi yaşadıkları topluma hem de içinde yaşadığı dünyaya faydalı olan işler yapar. İşte tüm bunların olmasını sağlayan da ,iyi ve nitelikli öğretmenlerdir. Öğretmenlerimizin ne kadar değerli ve milletine faydalı olduğunu Gazi Mustafa Kemal’in şu sözünden de anlayabiliriz:

“Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.”

4 yorum:

  1. çok güzel örnekler teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Biz teşekkür ederiz, beğendiyseniz ne mutlu bize.

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ederim hem istediğim konudan bulabiliyorum hemde kısa

    YanıtlaSil

Deneme