Çocukların Şiddet Oyunları Oynamasına İzin Verilmeli Midir? Bu Konu İle İlgili Bir Tartışma Yazısı Yazınız.

 Çocukların Şiddet Oyunları  Oynamasına İzin Verilmeli Midir? Bu  Konu İle İlgili Bir Tartışma Yazısı Yazınız.


 

Geleceğimizi emanet ettiğimiz, hayatımıza neşe getiren ve biz yetişkinlerin mutluluk kaynağı olan çocuklarımız bu dünyadaki en değerli varlıklarımızdır. Çocuklar  elbette bizim mutluluğumuzdur ama zamanı gelince onlar da bir çocuk olmaktan çıkacak ve ileride yetişkin bir bireye dönüşecektir. Onun için çocukları daha küçük yaştayken iyi yetiştirmek ve ruh halinin sağlıklı olmasına özen göstermek gerekir. Çocuklar için olsun, yetişkinler için olsun şiddetin her türlüsü  tehlikeli ve insan için olumsuz bir olaydır.



 Çocuklar için hazırlanmış, şiddet içeren oyunların olması ise çocukların psikolojisine, bedenine,  büyük zarar verir. Oyun adında başlayan bu gizli ve sinsi plan bir zaman sonra çocukları içine çekmeye başlar ve çocuklar oynadıkları bu şiddet içerikli oyunları normal yaşamların da uygulamaya başlarlar. İşte sorun da burada çıkar. Gerçek olmayan bir şeyin gerçekmiş gibi yaşama aktarılması, çocukların bir zaman sonra ruh halinin bozulmasına ve insanlar arası iletişimlerinin de olumsuz şekilde olmasına neden olur. 








Çocukların şiddet içerikli oyunlar oynamasına izin verilmemelidir.  İzin verilmediği zaman da izlenmeyen o kötü oyunlar bir zaman sonra yok olur. Çünkü o oyunları hazırlayan kimseler bundan bir gelir elde edemeyeceği izin şiddet içerikli oyunlar da hazırlanmamaya başlar. Şiddet içerikli oyunların çocuklarımıza verdiği zararlar ise şunlardır. Bunlardan birincisi fiziksel zararlardır. Yüksek kan basıncı, gözlerde görme bozuklukları, yanlış oturuştan dolayı çıkan boyun ağrısı,  bel ağrısı ve tutulmaları, az oluşmuş kaslar vb.  gibi fiziksel zararlardır. 


Diğer bir zarar ise şudur:  Beyinde hasarlar ortaya çıkar. Sürekli şiddet içeren oyunları oynayan çocukta bir süre sonra sevgi yoksunluğu görülür. Empati yoksunluğu görülür. Dikkat eksikliği ortaya çıkar. Çocuklar sabırlı olmamaya başlar , çeşitli öğrenme bozuklukları ortaya çıkar. Çocuklarda sinirli bir ruh hali ortaya çıkar. Bağımlılık ile birlikte gelen bu ruh hali çocuğun kendisine ve çevresine karşı zarar vermesine neden olur. Bununla birlikte akademik başarıda düşüş olur, uyku problemleri ortaya çıkar,  sosyal ilişkilerde gerileme başlar, zihinsel sorunlar ortaya çıkar. Şiddet oyunlarının çoğunda kötü alışkanlıkların olduğu da bilinir.



 Alkol kullanımı, sigara kullanımı gibi çocukların sağlığını da tehlikeye atacak kötü alışkanlıkların çocuklarımızın daha da kötü olmalarına ve hayatlarının baharının kararmasına neden olur. İşte tüm bunlar için gerek ülkemizde gerekse dünyada çocuklar için yapılmış olan şiddet içerikli oyunlar kesinlikle yasaklanmalı ve  çocuklar bu kötü emeller için de kullanılmamalıdır. 



Şiddet oyunlarına hep birlikte hayır demeli ve çocuklarımızı ilim yolunda, fen yolunda geliştirmek ve ilerletmek için daha yapıcı ve daha geliştirici oyunlar hazırlanmalıdır. Çocuklara sevgiyi öğreten, empati kurma becerisini kazandıran, çocukların sosyal yaşamdan kopmamasını sağlayan, çocuklara insan sevgisini, hayvan sevgisini öğreten oyunlar hazırlanmalı ve sevgi ve barış dolu bir dünyada çocuklarımızın çocukluğunu zedelemeyen güzel oyunlar hazırlanmalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme