“Bin Defa Mazlum Olsan da Bir Defa Zalim Olma.” (Hz. Ali) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Bin Defa Mazlum Olsan da Bir Defa Zalim Olma.” (Hz. Ali) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Mazlum insanlar haksızlığa uğramış , başkalarının hakkını yememiş saf ve temiz insanlardır. Bu insanlar , insan kelimesinin tam anlamı ile hal bulduğu kimselerdir. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın damadı Hz. Ali  “Bin defa mazlum olsan da bir defa zalim olma.” Diyerek zalim olmanın bir kereliğine dahi olsa yapılmaması gerektiğini ifade etmiştir. Zalim olmak o denli kötü bir şeydir ki çok ocaklar söndürür, çok ahlar alır, çok kalpler kırar. 






Zalim insanlar masum insanlara zulmeden, insan haklarına, adalete saygısı olmayan cani ve cahil kimselerdir. İnsanlara zulüm etmekten zevk alan bu insan görünümlü kişiliksiz kimseler zalimliği ile gurur duyan, insan olma yetisine sahip olmayan  kimselerdir. Kişi ne kadar haksızlığa uğramış olursa olsun bir kerecikten bir şey olmaz deyip asla zalimlik yapmamalı, can yakmamalıdır. Bir kere diye başlayan zalimlik sizde daha sonra alışkanlık haline gelir ve insan olma, vicdanlı kimse olma özelliğinden hızla uzaklaşırsınız. Nerde bir zulme uğrayan varsa onun elinden tutup kaldırmalıyız. 



Nerede insan haklarına, adalete  riayet etmeyen zalim kimseler varsa onların da hak ettiği ceza verilmeli, mazlum insanların hakkı da sonuna kadar korunmalıdır. İnsan olmalıyız, insani duygularımızı asla kaybetmemek için , ruhumuzu satmamak için , yüreğimizi kirletmemek için her zaman haktan, adaletten , sevgiden ve barıştan yana olmalıyız.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme