N Harfi İle İlgili Fazla Bilinmeyen Atasözleri ve Anlamları

 N Harfi İle İlgili Fazla Bilinmeyen Atasözleri ve Anlamları

 

Nalbantın eşeği nalsız gezer:  Hayvanları nallayan, mesleği nalbantlık olan kimseye nalbant denir.  Nalbant, para kazanmak için  başkalarının  hayvanına nal çakmaktan kendi eşeğini nallamaya zaman bulamaz. Başkalarının  işlerini yapacağım diye kendi işlerimizi aksatmamalıyız.



 





Nisan yağar sap olur, mayıs yağar geç olur:  Nisan ayında yağmur yağdığı zaman ekinlerin sapı oluşur. Mayında yağmur yağdığı zaman ise  ekinlerin tanesi gelişir. Her şey gerektiği zaman olursa faydalı olur.


 

Nisan yağmursuz, mayıs gülsüz olmaz: Nisan ayında yağmur bol olur, Mayıs ayında da güller açar. Her şey gerektiği zaman  ve alışıldığı biçimde yerine gelmelidir.


 

Niyet hayır, akıbet hayır:  İyi niyetle istenen bir şeyin sonucu da iyi olur. Her şeyin iyisini dilemeliyiz ki sonu da hayır olsun.


 

Nasihat istersen, tembele iş buyur:  Tembel kimseler çalışmak yerine çalıştıran kimselere akıl vermeye, iş öğretmeye  kalkışırlar. İşte bunun olmaması için de tembel kimselere işimizi yaptırmamalıyız ve  işimizi aksatmamalıyız.


 

Nefesin el verirse,  borazancıbaşı ol:   Nefesi kuvvetli olan kimseler çok iyi borazan çalarlar. Soluğu güçlü olmayanlar  ise bu işe yapmaya kalkışmamalıdır. Kısacası gücümüzün yetmeyeceği, yapamayacağımız işlere kalkışmamalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme