Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet Konulu Kompozisyon Yazınız.

 Yüreklerde  Akif, Dillerde Hürriyet Konulu Kompozisyon Yazınız.

 

İstiklal Marşı’nı yazmak için gece gündüz demeden kalemini eline almış ve düşündüklerini yazıya dökmüştür Mehmet Akif.  Vatana olan düşkünlüğünü dile getirmek için, vatan topraklarının ne zorluklardan geçtiğini gördüğü için   İstiklal Marşı'nın her bir kıtasını  anlamlı yazmıştır Mehmet Akif Ersoy. İstiklal Marşını okuduğumuzda  o kıtaların her biri sanki yüreğimize ince bir nakış gibi dokunur. Okuduğumuz bu muhteşem şiir  ise  bizi hem hüzünlendirir,  hem  gururlandırır hem de mutlu eder. 


 Ecdadımız Osmanlı Devleti bir zamanlar  koca bir devletken zayıf  düşmüş ve zayıf düştüğünde ise etrafına kargalar üşüşmüştür. Her bir yandan ülkemize girmek ve ülkemiz topraklarını ele geçirmek isteyen düşman kuvvetleri var güçleri ile birlik içinde olup bizi yani atalarımızı topraklarından sürgün etmek istemişlerdir. Kurtuluş Savaşı’na katılan binlerce askerimiz vatan yolunda çarpışmış, vatan için hayatlarını feda etmiştir. 


Büyük insan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları da Mehmetçiklerimize yol göstermiş  vatan toprakları Allah’ın izni ve milletimizin azmi ile düşman ellerinden kurtulmuştur. İstiklal Marşını yazarak tek bir kuruş dahi almayan Mehmet Akif Ersoy’un tek dileği Yüce Allah’ın bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmaması olmuştur. Çünkü bir milleti ayakta tutan en önemli güç özgürlüktür. hürriyetin gücüdür. Özgür olmayan vatan toprakları başka devletlerin manda ve himayesi altına girer. Özgürlük bir kere elden gitti mi elimizde ne vatan kalır, ne dilimiz, ne dinimiz ne de kültürümüz. 



Büyük üstat Mehmet Akif savaş yıllarını gördüğü için muhteşem bir şiir yazmış ve bu şiir milletimiz tarafından  takdirle karşılanmıştır. Kendisi bir inanç adamıdır, davasına hayatını harcamış, ömrünü inancını yaşamak için, inandığı yolda iman gücü ile yaşamak için sürdürmüştür ve inançlı olmasından da hiç bir zaman bir şey kaybetmemiştir. İçindeki Allah sevgisi, kuran sevgisi, vatan sevgisi ona bu şiirleri yazdırmış ve böylece de muhteşem ötesi bir şiir yazıya dökülmüştür.  İstiklal Marşı öyle kudretli bir şiirdir ki onu okuyan her vatan genci kendinde güç bulacak, özgürlüğün ne kadar önemli olduğunun farkına varacak ve bunun için de daha çok çalışacaktır. Bu şiiri yazan koca yürekli adam Mehmet Akif Ersoy da asla unutulmayacak ve hep kalbimizde yaşamaya devam edecektir.



 Dilimizde özgürlük olacak, bağımsızlık olacaktır.  Çok çalışmak gayreti içinde olmaya devam edeceğiz. İşte böyle yaptığımız zaman da vatan yolunda ilerleme olacaktır, bu vatanın bir karış toprağı bile düşman devletlere asla teslim edilmeyecektir. Yeter ki bize emanet edilen bu toprakların kıymetini bilelim ve onu sonsuza kadar koruyalım. Bu şiiri milletine hediye eden ve milletini canından çok seven büyük insan Mehmet Akif Ersoy'un da mekanı cennet olsun inşallah. Bu vatan için emeği geçmiş tüm vatan evlatlarının da kabri nurla dolsun, vatanımız her daim var olsun, sonsuz olsun inşallah.

  Çanakkale Konulu Kendi Kafanızdan Bir Hikâye Yazınız.


23 yorum:

  1. Çok güzel olmuş tebrik ederim

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir konu olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş elinize
    sağlık

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim hepinize , beğendiğinize çok mutlu oldum kıymetli insanlar.

    YanıtlaSil
  7. güzel sağol teşerkürlr

    YanıtlaSil
  8. cok tesekür ediyorum elerinize saglik

    YanıtlaSil
  9. rica ederim sevgili güzel insan.

    YanıtlaSil
  10. Kompozisyon çok güzel olmus.Ama ne yazık ki bu kompozisyonu size yarışmaya katılmak için yazdiriyorlar.Cok yazık

    YanıtlaSil
  11. Bunu okuyarak en azından fikir sahibi olup kendileri daha güzel duygular ile yazabilsinler diye yazıyoruz biz de. En azından fikir sahibi olup daha özgün yazılar yazabilir çocuklar. Onlara bir katkı sağlamak da bizi mutlu eder. İyi günler dilerim, yorumlarınız için de teşekkürler arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  12. Şuan bu konu hakkında bir yarışma var ve bu kompozisyondan birileri illakide kopya çekecek ve bu fikrimi değiştiremezsiniz

    YanıtlaSil
  13. çok güzeldi elinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. arkadaşlar bana doğru söyleyin bunu yarışma için yaptınız

    YanıtlaSil
  15. Gerçekten çooook güzel en güzel kompozisyon Ellerinize Emeğinize saglık((:

    YanıtlaSil
  16. Bunu yazdığın için çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık. Bu kompozisyon benim için bir ilham kaynağı oldu. (Okuduğunuz için teşekkür ederim)

    YanıtlaSil
  17. Rica ederim sevgili öğrenci.

    YanıtlaSil

Deneme