“ Haksız Eylemlerden Korktuğumuzdan Değil, Kaçınmak Doğru Olduğu İçin Kaçınmalıyız.”

 “ Haksız Eylemlerden Korktuğumuzdan Değil,  Kaçınmak Doğru Olduğu İçin Kaçınmalıyız.”

 

Felsefe insanın hayatı sorgulamasını sağlar. Hayatı sorgulayan insanlar aynı zamanda eleştirel düşünme becerisine de sahip olur. Sorgulamak, merak etmek, okumak  ve felsefeye meraklı olmak kişinin gelişmesine katkı sağlar. Haksız eylemlerden korktuğumuzdan değil, kaçınmak doğru olduğundan kaçınmalıyız .” sözü ile anlatılmak istenen  ve insanlara verilmek istenen mesajlar şunlardır: İnsan haksız olan eylemlere karşı tavrını net bir şekilde belli etmelidir. Yani doğru, dürüst, güvenilir ve güzel ahlaklı kimse olmalıdır.


 Haksızlıktan korktuğumuz için, haksızlığın ne denli yanlış bir şey olduğunu bilmemiz gerektiği için ondan kaçınmalıyız. Yani bunu korkudan dolayı değil insanca davranmamız gerektiği için yapmalıyız. İnsanın içi ahlaklı olmalıdır, güzel kalpli olmalıdır. İnsan haklarına, adalete saygı gösterilmeli ve hakkaniyet doğrultusunda işler yapmalıdır. Haksız eylemlerden korktuğu için kaçan kimse gerçek anlamda hakkaniyete ve doğruluğa hizmet etmiş kimse değildir. İnsan;  adaleti, doğruluğu canı gönülden istemelidir. Bunu zorla yapmamalıdır.





 Kişi kötülükten korktuğu için değil, o kötülüğün ne kadar yanlış olduğunu ve daha birçok yanlışa sebep olacağını bildiği için kaçınmalı ve her zaman doğru olmaktan yana tavır almalıdır. İşte bunu yapan insanlar hem kendilerine karşı dürüst davranmış olurlar ve hem de birilerinin güdümü doğrultusunda hareket etmemiş olurlar.          

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme