“Kitaplar Sağırlara Seslenen Dilsiz Dostlardır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Kitaplar Sağırlara Seslenen Dilsiz Dostlardır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


İşitme duyusundan yoksun, işitmeyen ya da işitme duyusu az çok körelmiş kişiler için sağır denilir. İşitme duyusundan yoksun olan insanlar dışarıdan gelen sesleri duyamazlar ama gözleri gördüğü için öğrenmeye istekleri de varsa böyle kardeşlerimiz her türlü kitabı okuyup kendilerini geliştirirler. Sadece kendilerini geliştirmekle kalmayıp içinde yaşadığı ülkeye de fayda sağlar. Önemli olan engelimiz değildir. Görme engeli olsun, işitme engeli olsun, konuşma engeli olsun ne türlü engel olursa olsun bunlar okumaya bir mani olamaz. Yeter ki hayatta yaşayalım, nefes alalım gerisi gelir zaten. Hangi durumda olursak olalım okumaktan vazgeçmeyişimiz, okumaya olan ilgimiz, tutumumuz ve aşkımızdır önemli olan. 


Kitaplar sağırlara seslenen dilsiz dostlardır der bir Hollanda atasözü. Kitaplar insana, insanlığa büyük katkı sağlayan en değerli mücevherlerdir. Onlarla dost oluruz, onlarla samimiyet kurarız ve aramızdaki sıcak bağ okumaya devam ettiğimiz sürece her zaman devam eder. Kitaplar insanın en yakın arkadaşlarıdır. Bazen dile getiremediğimiz duyguları, özlemleri, kızgınlıkları kitaplarda görürüz ve sanki kitaplarla  konuşur gibi sohbet etmeye başlarız. Onlar bizi farklı alemlere götürür. 



Özlediğimiz bir anne sevgisini orada görüveririz. Babamız farklı bir şehirde çalışmak zorunda kalmışsa okuduğumuz kitapta baba ile ilgili konu geçtiğinde duygulanırız, gözlerimizden yaşlar gelir ve babamıza olan özlemimizi ağlayarak az da olsa gidermiş oluruz ve bu sayede içimiz rahatlar ve psikolojimiz de daha iyi hale getirir. İşte tüm bunları sağlayan altın değerinde olan ve değeri hiçbir zaman bitmeyecek olan kitaplar sayesindedir. Onun için kitaplar herkesin en sağlam ve en güvenilir dostlarıdır. Kitapların ne kadar değerli bir şey olduğunu şu sözle sözle de belirtmek isterim:

“Kitaplar, sessiz öğretmenlerdir.” Gellius


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme