“Altın Pas Tutmaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Altın Pas Tutmaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.



Hayatımıza  anlam yükleyen, onlarla vakit geçirdiğimiz zaman kendimizi iyi hissettiğimiz, bizi mutlu eden kişiler vardır. Bu kişiler dürüst olan, güvenilir ve saygıyı hak eden insanlardır. İnsan öyle kimselerin yanında olduğu zaman kendini daha çok sever ve kendine verdiği değer de artar. Altın pas tutmaz atasözü ile anlatılmak istenen ;  Şerefli olan insanlara, kul hakkı yemeyen, haram nedir bilmeyen haysiyetli insanlara kimse çamur atamaz. Onlara çamur atılmaya kalkışılsa bile atanın zalim olduğu, haysiyetsiz kişi olduğu mutlaka ortaya çıkar.

 Onurlu olan insanlar hayatları boyunca iyilikten yana olduğu için, insan haklarından ve adaletten yana olduğu için, milletin malını yemediği için öyle kimselere ne kadar leke sürmeye çalışılırsa çalışılsın o insanlara hiçbir şey olmaz. Çünkü onların adam gibi adam olduğu er geç ortaya çıkar. Çünkü onlar altın gibidir, ne  kadar kirletmeye çalışırsanız çalışın altın değerinden asla bir şey kaybetmeyecektir. Bu durumda zararı görecek olan kişi öyle insanlara iftira atan yalancı kişiler olur. Yalanları ortaya çıktığı zaman da kimsenin yüzüne bakamayacak hale gelir ve kendi  başlarına kalırlar. O insanlara bir daha hiç kimse güvenmez ve onunla  olmak istemez. İşte tüm bunlardan dolayı her zaman şerefimizle yaşamalıyız. 


Başımız dimdik, kimseye eğilip bükülmeyen, üç günlük dünya için onurunu kaybetmeyen insanlar olmalıyız. Onurlu insanlara çamur atanları ise affetmemeliyiz ve hadi bir kere yaptı oldu bitti deyip onurlu insanların hakkını yememeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme