“Cahile Söz Anlatmak, Deveye Hendek Atlatmaktan Zordur.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

“Cahile Söz  Anlatmak,  Deveye  Hendek Atlatmaktan Zordur.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

Deveye yapısı, korkusu ve inadı sebebiyle  ne  kadar uğraşırsak uğraşalım hendek atlatamayız. Cahil insanların inadı, bilgisizliği, bilgiçliği ise deveden daha beterdir. Deveye atlatamadığımız hendek  ise cahil insana anlatamadığımız ise sözdür. Cahil insana ne kadar doğruyu anlatmaya çalışırsanız çalışın o yine bildiği yoldan gidecek ve kendi gittiği yolun en doğrusu olduğunu  savunmaya devam edecek ve kendini olumlu yönde geliştirecek en ufak bir harekette bulunmayacaktır. Cahilin aklı ermediği için ona bir şeyi anlatmak güçtür. Çünkü cahiller her şeyi kendilerinin bildiğini zannederler.

Cahil insanlar;  az bilirler ama çok savunurlar,  her konuda  çok fazla konuşurlar ve her şeyi bildiğini sanırlar,  her şeye kafayı çok yorma kafayı yersin deyip kolaycılığa kaçarlar, araştırmazlar, yeni bir şey öğrenmezler, yeniliğe karşı çok dirençlidir ve  bütün bu yeniliklere karşı gelirler, az düşünürler ve çok söz ederler,  bir de cahil kelimesinden nefret ederler ve aydın kimseleri cahil olarak nitelendirirler ve kendilerini dünyanın en akıllı ve zeki insanlar olduğunu söylerler, sabit fikirlidirler ve fikirlerini değiştirmek için en ufak bir çaba içine girmezler.

 Kendi karanlığında boğulmaya gönüllü olan bilgisiz  kimselerdir.  Herhangi bir konu hakkında uzmanından bile daha fazla bilgiye sahipmiş gibi boş boş konuşmaya devam ederler  ama sonuç sadece boşluk, cahillik ve gereksizliktir. Onun için cahil kişiler ile vakit geçirip değerli vaktimizi onlar için boş yere harcamamalı, bilgili, aydın, öğrenmeye meraklı ve eleştirilere açık olan, doğruyu bulmak isteyen kişiler ile vakit geçirmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme