“Can Çıkmayınca Huy Çıkmaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Can Çıkmayınca Huy Çıkmaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

İnsan, kişilik özelliklerini kolay kolay değiştiremez. Kişilik yapımızda olumsuz huylarımız vardır ve bu huylarımız bazı insanları  rahatsız eder ve onları çileden çıkarır. Kişi kötü huylarından vazgeçmeli ve kendini iyileştirmeye çalışmalı, kişilik yapısındaki  olumsuzlukları gidermeye çalışmalıdır. Olgun insan olmanın yollarını aramalıyız ve  daha olumlu daha pozitif insan yolma yolunda eğilim göstermeliyiz. Kimi insanlar vardır ki  herkesin hayatına burnunu sokmak ister ve her söze verilecek bir cevabı vardır.


  Böyle insanlarda özel yaşama saygı diye bir şey yoktur, her şeyi merak ederler, başka insanların da kendisi gibi olmasını isterler, insanların şekli ile kıyafeti ile alay eder ve böyle insanların dili de hiç durmaz. Bu insanlara ne yaparsanız yapın bunlar kolay kolay değişmez. Çünkü huyları böyledir ve huy da kolay kolay değişmez.  İnsan kötü huylarını adet edinmemelidir.  İradesi ile hareket etmelidir ve kendini geliştirmek ve iyi yönde değiştirmek için kitap okumalı gerekirse bunun  için destek almalıdır.



 Kötü huya sahip olan  insanlar yaşadığı çevre tarafından da sevilmezler ve insanlar bu kişilerden çabuk soğur ve öyle insanlardan uzak durmaya çalışırlar. İşte tüm bunlara dahil olmamak için iyi insan olmaya çalışmalıyız, kimi kötü huylarımız varsa onları törpülemeye çalışmalıyız. Kendimizi geliştirmek ve değiştirmek için çok çalışmalıyız ve güzel huylara, güzel ahlaka sahip olmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme