“Ey Yükselen Yeni Nesil! Gelecek Sizindir. Cumhuriyeti Biz Kurduk, Onu Sonsuza Kadar Yaşatacak Olan Sizlersiniz.”

 “Ey Yükselen Yeni Nesil! Gelecek Sizindir. Cumhuriyeti Biz Kurduk, Onu Sonsuza Kadar Yaşatacak Olan Sizlersiniz.”

 

Mustafa Kemal Atatürk yeni nesillere cumhuriyeti emanet etmiştir. Cumhuriyeti devam ettirecek olan, onu sonsuza kadar yaşatacak olan gençlerdir, aydınlık yüzlü, güzel bakan çocuklardır. Gelecek gençlerindir. Onun için de gençler geleceğine umutla bakmalı,  üzerine düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmelidir. Atatürk’ün istediği gençlik demokrasiye önem veren, milletin egemenliğine saygı duyan gençliktir. Gençleri çok sevdiği için onlara 19 Mayıs'ı  hediye etmiştir ve ülkemizde her yıl  19 Mayısta Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanır.

 

Yenilikçi, kendini geliştiren ve olumlu yönde değişen gençliktir. Karanlık fikirler içinde boğulmayan, ülkesine, vatanına ve milletine bağlı olan aydın insanlardır. İnsan ne yaparsa gençlikte daha iyi yapar. Çünkü gençken daha aktif ve daha üretken oluruz. Gençlik aslında  ikinci doğum gibi bir şeydir. Yükselişe geçme, heyecan ve coşkunun en anlamlı olduğu zamanlardır. Mustafa Kemal cumhuriyeti, demokrasiyi gençlere emanet ederek onlara ne kadar çok güvendiğini kanıtlamıştır. Vatanın ve milletin bekçiliğini yapacak olan, gece gündüz demeden vatan için çalışacak olan, alın teri dökecek olan kişiler gençlerdir . Gençler ülkesini içerideki ve dışarıdaki düşmanlara karşı korumalıdır. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen kötü niyetli insanlara gençler fırsat vermemelidir.

 

 Bilim yolunda, ilim yolunda aydınlık yarınlara yürüyerek eğitimci, bilinçli ve çalışkan nesiller ortaya çıkmalı ve bu süreç hep böyle devam etmelidir. Biz gençler de Atamızdan aldığımız bu cumhuriyetin kıymetini bilmeliyiz ve Atamızın izinde, Cumhuriyet yolunda elimizde bayrağımızla yürüyen neferler olmalıyız. Unutmayalım kişi Cumhuriyet yoksa hayat da yoktur, özgür irade de yoktur. Onun için Cumhuriyete sahip çıkalım ve onu gençler olarak her zaman diri tutalım.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme