"İşten Artmaz Dişten Artar." Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 İşten Artmaz Dişten Artar Atasözü İle İlgili Kompozisyon


İnsanın kendini geçindirmesi için parasının olması gerekir. Para bulmak için de çalışıp alın teri dökmek gerekir. Çalışıp kazandığımız para ile de hayata tutunmaya çalışırız. Kazandığımız paranın hepsini ise bir anda çar çur etmemeliyiz. Bir insan ne kadar çok çalışırsa çalışsın tutumlu olmazsa, harcamasını bilmezse bir şey arttıramaz.


Para, kazanmakla değil, tutumlu olmakla artar. Bunun için de atalarımız İşten artmaz, dişten artar diyerek tutumlu olmanın insanın kendisine fayda sağlayacağını ifade etmiştir. Bazen yarınların neler getireceğini kestiremeden elimizdeki avucumuzdaki tüm parayı harcarız ve bunun bir miktarını da başkaları için yok yere bitiririz. Zor günler geldiğinde elimizde hiç paramız olmaz ve o zaman da pişmanlıklar yaşamaya başlarız. Keşke daha önce tutumlu olsaydım, bir yiyorsam bir de biriktirseydim diyerek kendi kendimizi yeriz ama iş işten geçmiş olur. İş işten geçmemesi için her zaman bir köşede küçük bir çıkımız olmalıdır. İsraf etmekten kaçınmalıyız.


Mecbur olduğumuz şeylere para vermeli, gereksiz harcamalar yapmamalıyız. Bunları yaparsak ileride zorluklar yaşamayız ve maddi açıdan kendi kendimize yeteriz. Böylece de insanlara boyun eğmek zorunda kalmadan mutlu bir şekilde hayata tutunmaya devam ederiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme