Kendimizi Keşfetmek İçin Okumaya ve Düşünmeye İhtiyacımız Var Mıdır? Neden?

 Kendimizi Keşfetmek İçin Okumaya ve Düşünmeye İhtiyacımız Var Mıdır? Neden?


İnsan okuyarak kendini geliştirebilir ve keşfedebilir. Hiç okumadan kendimizi keşfedemeyiz ve hayata dair hiçbir şey öğrenemeyiz. İlgi duyduğumuz kitapları okuduğumuz zaman, yeteneklerimiz doğrultusunda işler yaptığımız zaman, bilime meraklı olduğumuz zaman kendimi keşfederiz ve okumaya zevkle devam ederiz. Okuyan insan merak eden, sorgulayan, eleştiren insandır. Okuyan insan yerinde durmayı sevmeyen devamlı yenilikleri takip eden kimsedir. Okuyarak kendimizde ne gibi özelliklerin olduğunun farkına varırız. 


Hayatın amacını anlamak için okumak gerekir. Bu dünyaya gelme amacımız yiyip içip yatmak değildir. Bunu hayvanlar da yapıyor. Bizim hayvanlardan farkımız olmalıdır o fark da aklımızı kullanarak bilime merak salmamız, okumaya merak salmamızdan gelir. İnsanlığa faydalı işler yapmaktır, ardımızda kalıcı izler bırakmaktır. Eğitim ve öğretime önem veren toplumlar gelişmiş toplumlardır. Bir millet kitap okumadan mahrumsa o milletin fertleri cahil kalmaya mahkumdur. Okumayan ve düşünmeyen insan ne kendisine faydalı olur ne de çevresine. İnsan okudukça sorgular, sorguladıkça düşünmeye başlar ve o düşünme kişiyi farklı şeyler öğrenmeye yönlendirir.


 Böylece kişi okuyarak kendini mutlu eder, güzel işler başarır ve hayatı boyunca okuma zevkinden mahrum kalmamak için var gücü ile çalışmaya ve zihnini aktif tutmaya çalışır. Düşünen ve okuyan insan kulaktan duyma bilgilere de inanmaz. Bizzat kendi okur, araştırır ve kendi okuduklarına, bilimsel kanıtlara inanır ve böylece daha güçlü ve daha kültürlü bir birey olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme