“İlimden Gidilmeyen Yolun Sonu Karanlıktır.” Sözünden Ne Anlıyorsunuz.

 “İlimden Gidilmeyen Yolun Sonu Karanlıktır.” Sözünden Ne Anlıyorsunuz.


İlim; “bilmek” anlamına gelen ilim (ilim) genellikle “bilgi” ve “bilim” karşılığında kullanılır.  İnsanın bu dünyada diğer canlılardan ayıran en önemli fark akıl ve o aklı nasıl kullandığıdır. İnsan aklını ilim yolunda harcarsa aydınlanır , bilgi ve birikim sahibi olur. İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır çünkü o yolda hiçbir şeye ulaşılamaz ve kişi yerinde kalmaya devam eder. 

Kişide en ufak bir gelişme ve ilerleme kaydedilmez. Merak duygusu, öğrenme duygusu kişiye harekete geçirir. Öğrenilen bilgiler bizi karanlıktan çıkarıp aydınlığa ulaştırır ve ilimin beşiğine oturtur. İlim yolunda ilerlemeyen toplumlar ise ilerleyemez ve bilim ve teknolojiden habersiz bir şekilde gelişmemiş toplum olarak kalmaya devam ederler. Bunun sonucunda da o toplum ya da toplumların yok olması kolaylaşır. İşte bu gibi durumların olmaması için ilimi kendimize rehber edinmeliyiz. Bilim ve ilim sayesinde ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmalıyız ve kendi kendine yeten ülkeler arasında yer almak için her yönden gelişmeli, ilerlemeli ve diğer ülkelere örnek olmalıyız. 


İlimin önemi ile ilgili şu sözü de unutmamalıyız: “İlimle geçen bir gece, ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır.” (Hz. Muhammed). Peygamber Efendimiz bu sözü ile ilimin ne kadar hayırlı ve faydalı olduğunu söylemiştir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme