Okulumuz Açıldı Konulu Hikaye Yazınız.

 Okulumuz Açıldı Konulu Hikaye Yazınız.

 

Bugün sabah erkenden kalktım. Eski okuluma gitmeyecektim. Çünkü artık ortaokullu bir öğrenci olmuştum. Yeni öğretmenler, yeni arkadaşlar, yeni ortam beni bekliyordu. Kalbim güm güm atıyordu. Babam da öğretmen olduğu için babamın okulunun yakınındaki başka bir okula gidecektim. Kahvaltımızı yapıp babamla arabaya bindik ve babam beni  okulumuzun önünde indirdi. Babamla göz göze geldik ve ikimizin gözleri doldu. Babam bana sarıldı ve alışırsın oğlum merak etme sen özgüvenli bir çocuksun dedi. Ben de babama sarıldım ve daha sonra  babam da kendi okuluna gitti.

 

Daha sonra okulun bahçesinde sıra olmaya başladık. Sıra olduğumuz sırada okulun dışında bir yaz araba vardı. Bir anda eski müdürümüz Bülent Hoca’mı hatırladım. Çünkü onun arabası da beyaz ve gördüğüm araba ile aynı markadandı. Daha sonra üzerimdeki kıyafete baktım ve ben neredeyim dedim kendi kendime. İçimde tuhaf bir boşluk oldu ve Suna Öğretmenimi düşünmeye, eski arkadaşlarımı istemeye başladım. Kalbim acıdı ve ama müdürün sesi ile irkildim. İstikla Marşı için dikkat dedi  yeni müdürümüz. Milli Marşımız okundu ve herkes kendi sınıfına geçti. Ben de beş c sınıfına geçtim. Sınıfımda farklı tipte öğrenciler vardı. Uslu çocuklar da vardı yaramaz olanlar da .Küfür ediyorlar, kaba saba konuşuyorlardı ama ben hepsi ile de arkadaş olmayı düşünüyordum. Çünkü arkadaşlarım zaman içinde düzelecek ve daha düzgün konuşacaklardı buna inanıyordum.

 

 Sınıfımızda hafta sonları futbol kursundan arkadaşım olan Ahmet de vardı. Hemen  onunla yan yana geldik ve sarıldık. Tanıdık birinin olması beni çok mutlu etmişti ama sınıf öğretmenimiz bizi ayırdı. Çünkü boylar uymuyormuş. Olsun yine de aynı sınıftaydık ya sevinmiştim. Yanıma Kerem adında bir çocuk oturdu. O da biraz yaramaz ve küfürbazdı. Yine de sevmiştim. Ona küfürlü konuşmamasını ve benim bundan rahatsız olduğumu ilettim. O da beni sevmişti ve özür diledi. Tamam Mustafa daha dikkat edeceğim söz dedi. Sonra diğer kız ve erkek arkadaşlarımla tanıştık, öğretmenlerimle tanıştık. En çok matematik ve İngilizce öğretmenime ısındım. Diğerleri biraz soğuk geldi ama iyiydiler.

 

Sosyal Bilgiler Öğretmenim etkin vatandaşın özellikleri nedir diye sordu ve ben de kendi yorumlarımı söyledim. O da bana sen çalışkan birisin galiba diye göz attı ve ben de gülümsedim. Daha sonra okul zili çaldı. Babam gelmişti. Arabada annem de vardı. Koşarak bana sarıldı ve hemen okulumun ilk gününün nasıl geçtiğini sordu ve ben de anlattım. Daha sonra eve gittik ve güzel bir gün geçti.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme