Çevremizdeki insanların Hatalarına Hoşgörüyle Yaklaşmak Neler Sağlar Konulu Konuşma

 

Çevremizdeki insanların Hatalarına Hoşgörüyle  Yaklaşmak Neler Sağlar Konulu Konuşma


Hoşgörülü insanlar ön yargılı olmayan, kendilerini dar kalıplara sokmayan, yaşanılan her şeyde  katı olmayan, sevgisiz olmayan, kin tutmayan kimselerdir. Çevremizdeki insanlara hoşgörülü ile yaklaşmak öncelikle bizi daha iyi bir insan, daha olgun kişi yapar. Hoşgörülü insanların empati kurma becerisi gelişmiştir.


Sevgili öğretmenim,


“Hoşgörü, yapılan her şeyin kolayca kabul edilip onaylanması değildir. Hoşgörü, başkalarının görüşlerini anlama yeteneği ve acı bir duygu beslemeden, anlayışlı bir tartışma arzusudur.” der Macintosh. Gerçekten de hoşgörü her şeyi hemen kabuk etme değil, insanları anlamaya çalışma, onları yargılamama demektir. Çevremizdeki insalanra hoşgörü ile yaklaştığımız zaman daha çok sevilen ve sayılan biri oluruz. Farklı kültürden insanlarla arkadaş, dost oluruz. Kendi işlerimizde bile  hoşgörülü olmanın faydasını görebiliriz. Hoşgörü insanları bir araya getirir. Sıcak bir iklim oluşmasını sağlar. Birlik, beraberlik ve dayanışma gücünü artırır. İnsanların arasındaki iletişim sorunlarını ortadan kaldırır ve daha samimi bir ortam doğar. Hoşgörü yanlış anlamaları ortadan kaldırdığı için karşılıklı sevgi, saygı ve  anlayış ortaya çıkar.


Sevgili öğretmenim,


Konuyu kısaca özetleyecek olursam hoşgörülü insanlar psikolojik yönden daha sağlıklı olur. İlişkilerinde hoşgörülü davranmaları daha mutlu ve huzurlu olmalarını sağlar. Daha sakindir, kolay sinirlenmez. Yaşamın bütün alanlarında başarıya daha kolay ulaşırlar. Kendilerine güveni olan insanlardır. Farklı düşünen insanları düşman gibi görmez, nefret etmez. Daha olgun ve dengelidir. Toplum içinde daha çok sevilir, değer verilir. Diğer insanları daha kolay anlar ve daha rahat iletişime girer. Yalnız kalmaz, sosyal çevresi geniştir. Böylece çoğu zaman mutlu olurlar, güzel arkadaşlıklar, sağlam dostluklar edinirler. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için çok teşekkür ederim. Umarım kendimi bu konuda güzel bir şekilde ifade edebilmişimdir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme