Düzenli Kitap Okumanın Önemi İle İlgili Konuşma

 

Düzenli Kitap Okumanın Önemi İle İlgili Konuşma


Kitap okumak insana birçok fayda sağlar. Hafızanız gelişir ve unutkan olmazsınız, muhakeme günüz gelişir, toplum için de kendinizi daha iyi ifade edersiniz ve ana dilinizi daha güzel kullanmayı öğrenirsiniz. Düzenli kitap okuyan insanlar kitap aşığı insanlardır.

Sevgili öğretmenim,

Düzenli kitap okunduğu zaman bu bireyde yaşam alışkanlığı haline gelir ve kişi bir gün bile kitap okumazsa kendini aç ve susuz gibi hisseder. Çünkü bende öyle oluyor. Mesela kitap okumadığım gün zihnim boş gibi oluyor ve o gün verimli hiçbir iş yapmamış gibi oluyorum. Güne kitap okuyarak başladığımda daha zinde oluyorum. Tıpkı spor yapmak gibi kitap okumak da düzen ister. Düzenli kitap okuyarak kendimin kişisel gelişimine katkı sağlıyorum ve toplum içinde daha özgüvenli oluyorum. 


Çünkü bilgili bir insan oluyorum ve herhangi bir konu hakkında söz sahibi olabiliyorum. Kelime dağarcığım gelişiyor ve düzenli cümleler kurabiliyorum. Düzenli okuduğum zaman sorgulama becerim gelişiyor, daha üretken ve daha yaratıcı fikirlerim oluyor. Yani daha işlevsel düşünebiliyorum. Psikolojik olarak büyük doyun sağlıyorum. Kitaplar sayesinde genel kültürüm de daha iyi oluyor. Kendimi başka insanların yerine koyabiliyor ve olaylara onların bakış açısı ile bakabiliyorum yani empati kurma becerim gelişiyor. 


Daha dikkatli bir insan oluyorum. Sorunlar karşısında çözüm yollarını daha kısa zamanda bulabiliyorum. Diğer insanlarla iletişimim daha iyi oluyor ve kendimi okuyarak her açıdan mutlu edebiliyorum. Bunun için mutlaka düzenli kitap okumalı ve kitap aşığı nesiller olmalıyız. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme