Sigaranın Zararları Konulu Konuşma

 

Sigaranın Zararları Konulu Konuşma 


Kötü alışkanlıklar insan yaşamını olumsuz etkiler. Kötü alışkanlıklara bir kere bağımlı olmaya başladığınız zaman ondan geri kopması zaman alacaktır ve zor olacaktır. Bunun için kötü alışkanlıklara ( içki, kumar, uyuşturucu, ekran bağımlılığı vb) hiç başlamamak daha iyi olacaktır.

Sevgili öğretmenim,

 Kimi insanların kötü alışkanlıklarından biri de sigara bağımlısı olmalarıdır. Sigaraya bağımlı olmak kimi zaman arkadaş çevresinden kaynaklanır, kimi zaman ailede iyi örnek olmayan kişiler yüzünden gerçekleşir, kimi zaman da kişinin zora düştüğünde bir arayış içine girmesinden kaynaklanır. Ama en iyisi ne olursa olsun hiçbir kötü alışkanlığa sahip olmamak, kendi beden ve ruh sağlığını korumaktır.

Sevgili öğretmenim ve sevgili arkadaşlarım!


Sigara en başta onu içen kişinin sağlığına zarar verir. Beden ve ruh sağlığına zarar veriri. Beden sağlığına zarar verir çünkü en önemli organlarımızdan olan akciğerimiz büyük bir darbe alır sigara yüzünden. Dişlerimize zarar verir, cildimiz mahvolur, bedenimizi daha yorgun hissederiz ve hastalıklara daha açık hale geliriz. Çünkü sigara bağışıklık sistemimizi de düşürür. Bu bağımlık olduğu için ruh sağlığımız da bu durumdan kötü etkilenir. Örneğin sürekli sigara içen biri bir gün içmemek zorunda klasa gergin olmaya başlar ve öfkelenir. Bunun sonucunda çevresindekilere bağırabilir ve onların kalbini kırıp onları incitebilir.

 

Sevgili öğretmenim,


Sigara kalbimize zarar verir ve kalp damar hastalıklarına neden olur,  solunum yolu hastalıklarına neden olur, akciğer kanserine neden olur, böbreklerimizde hasar olmasına neden olur, depresyona neden olur, şeker hastalığına neden olur. Kişinin hayatını kaybetmesine neden olur ve ne yazık ki sevenler sevdiği kimselerden ayrılmak zorunda kalır. Sevdiklerimizi kaybetmek istemiyorsak onlara sigara içmemeleri gerektiğini sürekli söylemeliyiz. Herke sigarayı bıraksın ve sağlıklı dolu yıllarımız olsun. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme