Öfkeyle Kalkan Zararlar Oturur Konulu Konuşma

 

Öfkeyle Kalkan Zararlar Oturur Konulu Konuşma


Öfke insanın mantığını alıp insana mantıkdışı hareketler yaptıran yanlış bir davranış şeklidir. Öfkeli insan önce kendine sonra da sevdiklerine, çevresindekilere zarar verir.


Sevgili öğretmenim, değerli sınıf arkadaşlarım,

Öfkeli olduğumuz anda bir anda gözümüz dönmeye başlar ve sağa sola sataşmaya, ağza alınmayacak sözler söylemeye başlarız. Öfkeliyken söylediğimiz sözler ise aslında sakinken  düşündüğümüz kötü duygulardır. Oysa insan öfkeli anında bile diline hakim olmalı, dili insanları zehirlememelidir. Çünkü dil yarası kolay kolay geçecek bir yara değildir.


 

Sevgili arkadaşlarım,

Öfkeyle kalkan zararla oturur çünkü öfkeli insan önce kendi bedenine ve ruhuna büyük zarar veriri. Bedenine zarar veriri çünkü gerginleşir başı ağrımaya başlar, boynu ağrımaya başlar ve stres seviyesi yükselir. Öfkelenen insanda tansiyon hastalığı varsa tansiyonu yükselir, kalbi rahatsız olur ve daha birçok olumsuz değişimler gözlenir. Ruhen yorulur çünkü öfkeli anında ne dediğini bilmediği için sakinleştiği zaman pişmanlık başlayabilir ve kendini kötü hisseder, vicdanı rahatsız olmaya başlar ve üzüldüğü için yine bir rahatsızlık başlar. İşte bunun için öfke anında kendimize hakim olmalıyız, insanlara fiziksel ve psikolojik olarak zararlar vermemeliyiz. Öfkeli olabiliriz ama öfkeli anda bile konuşmasını, iletişim dili kullanmasını bilirsek bu işten daha kârlı çıkabiliriz.

 

Sevgili öğretmenim!


Öfkeli anlarda sakince beklemesini bilmeliyiz ve pişman olacağımız şeyler yapmamalıyız. Öfkeli anda yaptıkları insanın başına bit sürü olumsuz olaylar açabilir. İşte bunun için irademize hakim olmalı, mantığımız kaybetmeden sorunlarımızı konuşarak çözmeye çalışmalıyız. Öfkenin zararı ile ilgili şu sözü de unutmamalıyız:

“ Öfkenin sonuçları sebeplerinden daha ağırdır.” İşte bundan dolayı öfke ile kalkmamak gerekir. Beni dinlediğiniz için sağ olun.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme