Hayalindeki Bir Ev Nasıl Bir Yerde Olurdu Hangi Özelliklere Sahip Olurdu Konulu Konuşma

 

Hayalindeki Bir Ev Nasıl Bir Yerde Olurdu Hangi Özelliklere Sahip Olurdu Konulu Konuşma

 

İnsanların geleceği ile ilgili hayalleri vardır. Benim de gelecek ile ilgili hedeflerimden biri de geniş bir evimin olmasıdır. İleride iyi bir meslek sahibi olduğum zaman kocaman bir evim olmasını istiyorum. Hayalimdeki ev deniz kıyısına yakın olsun isterdim.

Sevgili öğretmenim,

İlk olarak sabah uyandığımda martı seslerinin o cıvıl sesi ile uyanmak ve denizi seyretmek isterdim. Denizin o engin masmavi sularını seyretmek,  denize bakarak güzel düşünceler içinde olurdum. Evimin denize bakan yamaçlarında giden vapurları izlerdim. Evimin başka bir yönü ile yemyeşil bir bahçeye bakıyor olsun isterdim. Bahçem  kocaman olsun ve bahçemin her yerinde rengarenk güller olsun, papatyalar olsun, nergisler  olsun isterdim.

 

Zeytin ağaçları, incir ağaçları evimin penceresine kadar uzasın ve pencereden uzandığımda mor incirler, yeşil incirler toplayayım isterdim. Evim beş oda bir salon olsun isterdim. Misafirlerim için iki tuvalet iki banyo olsun, içindeki eşyalar da genelde beyaz renkte olsun ve arkadaşlarım, ailem  evime gelince içi açılsın isterdim.  Evimde  gereksinim duyduğum her türlü teknolojik aletler olsun, her türlü mutfak eşyaları olsun isterdim.

 

Evimin dolabında sevdiğim yiyecekler olsun ve istediğim zaman istediğim şeyi dolabımdan çıkarıp yemek isterdim. Evimin bir başka yönü ise şehrin içine baksın isterdim. Gelen arabaları, otobüsleri, insan kalabalığını arada seyretmek isterdim. Evimin garajı olsun ve arabamı garajıma koyum isterdim. Çok güzel ve renkli bir ev olsun isterdim. İnsanların rahat edeceği, huzur bulacağı bir ev olsun isterdim. Benim hayalimdeki ev bunlardır. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim öğretmenim.

1 yorum:

Deneme