Kibirli Davranmak İnsanları Yalnızlaştırır, Böyle Davranarak Neler Kaybederiz Bu Tip İnsanlara Karşı Nasıl Yaklaşmalıyız?

 

Kibirli Davranmak İnsanları Yalnızlaştırır,  Böyle Davranarak Neler Kaybederiz Bu Tip İnsanlara Karşı Nasıl Yaklaşmalıyız?


Kibirli davranmak insanın kendine olan güven eksikliğinden , kendi içindeki aşağılık duygusu psikolojisinden kaynaklanan bir durumdur. Kibir sarımsak kokusu gibidir, saklayamazsınız, ses tonunuzdan bile anlaşılır. Akıllı insan, kendini bilen insan kimseyi hor görmez ve herkese hoşgörü ve merhametle yaklaşır. Kibirli insanların yanına kimse gelmek istemez ve herkes bu tip insanlardan uzak durur, sevilip sayılmazlar. Toplum tarafından yalnızlığa itilirler. 


Çünkü yalnız kalmayı kendi davranışları ile, kendi şımarıklıkları ile tercih etmiş insanlardır böyle insanlar. Kibirli davranmamalıyız. Kibirli davranarak sevdiklerimizi, bizi sevenleri kaybederiz ve onların gözünden düşeriz. Bizimle kimse muhatap olmak istemez ve bizden kaçarlar. Kibirli insanlara karşı biz de kendi değerimizi bilmeli onların karşısında kendimiz ezdirmemeliyiz. Kendi değerimizi bilmeliyiz ve istenmediğimiz yerde kesinlikle durmamalıyız. Kendimize haddini bilen, iyi insanlar, iyi arkadaşlar bulmalıyız ve onların değerini bilmeli, onlara gereken sevgi ve saygı göstermeliyiz. Kibrin ne kadar kötü bir şey olduğunu şu sözle de anlayabiliriz:


“ Kibir, kendinden habersiz, kendini bilmeyen insanın durumudur. Tıpkı güneşten haberi olmayan buzun kendini bir şey zannetmesi gibi…”  Mevlana. İşte kibir bu kadar boş bir şeydir. Yalnız kalmak istemiyorsak, mutlu bir yaşam sürmek istiyorsak kibirli olmamalıyız, insan olmalıyız ve her insanın biricik ve değerli olduğunu kabul etmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme