Kitap Daha
Çok Gençlikte Mi Yaşlılıkta Mı Okunmalıdır?
İnsan yaşamına olumlu yönde etki eden kitaplar vardır. Bazen okuduğunuz bir kitap en zor yanınızda en büyük dostunuz olabilir ve sizi hayata tekrar bağlayıp daha güçlü kılabilir. Çünkü kitaplar insanı harekete geçiren, ona motivasyon kaynağı olan değerli hazinelerdir. Kitap her yaşta okunmalıdır ama gençlikte okunduğu zaman yaşlılıkta daha kültürlü, daha deneyimli ve daha bilgili insanlar olursunuz. Çünkü gençlikte zihin daha aktiftir, daha üretkendir ve okuduğumuz her şeyi daha iyi kavrarız. Yaşlandıkça beyin zamanla küçülmeye başladığı için sadece yaşlanıldığı zaman okunulan kitap belli bir miktarda fayda sağlar.
Oysa gençlikte okuyup, biriktirip kültür zengini insan olmak varken neden yaşlılığımıza kadar dünyamızı karanlık bir yere hapsedelim. Bunun için kitap her gün okunmalı, okuduğumuz kitaplar üzerine kitap arkadaşlarımız ile söyleşiler yapmalı ve okuduğumuz kitapları böylece daha iyi kavrayarak daha çok öğrenmiş, daha çok kitap okumanın hazzını da yaşamış oluruz. Kitap daha çok gençlikte okunmalı ve zaten bizde bağımlılık yapan kitaplar yaşlanıldığı zaman da vazgeçilmezimiz olacaktır. Kitap gençlikte okunmalıdır çünkü; Kişisel gelişimize katkı sağlar ve kendimizi daha iyi geliştirebiliriz. Hayal gücü ve yaratıcı özelliğimiz gelişir, sorgulama becerimiz gelişir, daha çok bilgili ve eğitimli oluruz. İnsanlar ile iletişimimiz daha iyi olur ve kendimizi toplum içinde daha iyi ifade ederiz.
Yaşlılıkta okunan kitap ise bize huzur verir, stresimizi atarız ve geçmişimize dair pişmanlık çekmek yerine huzur dolu bir yaşlılık yaşarız ve kendimizi daha olgun ve daha genel kültürü yüksek insan olarak hissederiz. Yaşlılıkta okunan kitap da bireyin zihnini daha aktif tutar ve unutkan olmamasını sağlar. Böylece daha dolu dolu bir yaşam geçirilmiş olur.
0 Comments:
Yorum Gönder
Deneme