En Çok Hürriyet Nerede İse En Çok Eğitim De Oradadır Sözü İle İlgili Konuşma

 

En Çok Hürriyet Nerede İse En Çok Eğitim De Oradadır Sözü İle İlgili Konuşma

 

Bilim ve fen  özgür ortamda gelişme sağlar. Özgürlüğün olmadığı yerde insanlar kendilerini kapana kısılmış gibi hissederler. Çünkü özgürlüğün olmadığı toplumlarda yeni düşüncelere, yeni eserlere izin verilmez. Yeni bir fikir ortaya atan insanlar en ağır cezalara mahkum edilir. Bu da toplum içinde yeni bir şeyler yapmak isteyen diğer kişileri korkutur. Çünkü özgürlük yoktur. Oysa en çok hürriyet nerede ise en çok eğitim de oradadır. Eğitimin kaliteli olması için, geleceğin bilim insanlarının ortaya çıkması için her insanın özgür olmaya önem vermesi gerekir.

 

 

Sevgili Öğretmenim,

Kimse kimsenin düşüncelerine gem vurmamalı, herkes herkesin düşüncelerine saygılı olmalıdır. Toplumlar özgürlüklerinin elinden gitmemesi için her türlü mücadeleyi yapmalıdır. “Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve  çöküş vardır.” der Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Çünkü hürriyet yoksa yeni fikirler  henüz ortaya çıkmadan, filizlenmeden ölmüştür, toplum gerilemeye başlamış ve cahil insan sayısı da artmaya başlamıştır. Böyle bir yer karanlık bir yerdir ve burada ilim, bilim gelişmez. Böylece o toplumları yıkmak çok kolay olur.

 

Oysa hürriyetin olduğu yerde eğitim gelişir, yeni düşünceler hayata geçirilir ve insanlık büyük buluşlara imza atar. Bunun için özgürlüğün kıymeti bilinmelidir. Özgürlüğün elden gitmemesi için akıl ve bilimi kendimize rehber  edinmeliyiz. Özgür bilim varsa özgür düşünceler olacak bu da bilim ve teknolojinin daha çok gelişmesini sağlayacaktır. İnsanlık olumlu yönde ilerlemeye devam edecektir. Anlatacaklarım bunlardı. Dinlediğiniz için teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme