Bir Hayvan Olsaydın Hangi Hayvan Olurdun? Neden?

 

Bir Hayvan Olsaydın Hangi Hayvan Olurdun? Neden?


Her hayvanın kendine göre özellikleri vardır. Kuşlar, koyunlar, inekler, tavuklar, maymunlar vb. gibi. Ben hayvanları içinde uçanlardan olmak isterdim. Bunun için de yükseklerden uçan kartal olmak isterdim. Karta kimseye minnet eylemeyen, kendi gücünü kendinden alan bir hayvandır. Ben de kartal gibi olmak isterdim. Kartal; özgürlüğün sembolü olup çok iyi avcıdır. Kartallar  genel olarak diğer uçan yırtıcılardan daha iri ve daha güçlü  olduğu için bu hayvanı çok seviyorum. Bir kere korkak bir hayvan değildir.

 

Diğer yırtıcı kuşlar gibi eğri gagaları, kaslı bacakları ve güçlü pençeleri vardır. Eğri gaga yapısı avlarının etlerini söküp almaya yardımcı olurken, kaslı bacakları ve kilitlenebilen pençeleri sayesinde kendilerinden daha ağır avları bile uçarak taşıyabilirler. Bu da muhteşem bir diğer özelliğidir. Kartalların görme yetenekleri çok gelişmiştir. Yüksek yerlerde  süzülürken yeri tarayarak avlarını hissettirmeden tespit edebilirler. Gözbebeklerinin kafataslarına oranla çok büyük oluşu, gelişmiş görme yeteneklerinin anahtarıdır. Ayrıca kartallar diğer kuşlara göre çok daha yüksekten uçarlar. Bu gibi muhteşem güzel özelliklere sahip oldukları için bende kartal gibi olmak isterdim. Güçlü olduğum için kimse bana kolay kolay saldırmaya cesaret edemezdi.

 

Ayrıca gökyüzünün maviliği içinde uçmak, özgür olmak, istediğim yerlere gidebilmek çok eğlenceli ve çok güzel olurdu. Aynı zamanda, güçlü kanatlarım sayesinde hızlı ve çevik olurdum. Bu da beni, diğer hayvanlar arasında özel kılardı. Güçlü olmak, özgür olmak, diğer hayvanlara göz dağı vermek, kimsenin beni ezmesine izin vermemek güzel olurdu. Bunun için kartal gibi özgür ve güçlü bir insan olmak isterdim. Hayvan olarak da kartal gibi özgürce ülke ülke dolaşmak isterdim

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme