Hayvanların Yaşadığı Sorunlar Nelerdir Konulu Konuşma

 

 Hayvanların Yaşadığı  Sorunlar Nelerdir Konulu Konuşma


 Korunmaya en çok muhtaç olan, insanların sevgisine ve merhametine muhtaç olan canlılardır hayvanlar. Onlara karşı yapılan acımasız davranışlar insanoğlunun nasıl bir canavar olabileceğini, insanlıktan çıkabileceğini gösteriyor. Özellikle de son zamanlarda hayvanlara karşı yapılan acımasız davranışlar hayvan severleri daha doğrusu içinde merhamet taşıyan vicdanları harekete geçirdi ve iyi insanlar hayvanlara yapılan kötülükle karşısında isyan etmeye başladı.

 

Sevgili öğretmenim, değerli dinleyiciler

 

Masum canlı olan hayvanların karşılaştığı en büyük sorunlardan biri de  barınma sorudur. Özellikle kış mevsiminin soğuk ve yağışlı dönemlerinde barınma ihtiyaçları daha önemli bir hale geliyor. Barınakları olmayan hayvanlar acınası bir durumda yaşıyor ve bu da beni  derinden yaralıyor. Kimi acımasız insanlar onların önüne zehir koyuyor ve hayvanların göz göre göre ölmesine eden oluyor. Bir diğer sorun ise beslenmedir. Kışın aşırı soğuklarda yiyecek bir şey bulamayan hayvanlar açlıktan ya çok zayıflıyor, ya hasta oluyor ya da hayatını kaybediyor. 


Bir başka soruna baktığımızda şunu söyleyebiliriz: Trafik kazaları. Sürücülerin dikkatsizliği, umursamazlığı, sokak hayvanlarının maalesef sıklıkla karşılaştığı sorunlardan biridir. Hatta  kimi sürücüler aracıyla çarptığı bir sokak hayvanını, orada yaralı bir şekilde bırakıp giderek ölümüne sebep olabilmektedir. İnip o hayvana bakma zahmetinde bile bulunmayan yüreksiz kimselerdir bunlar. Bu da çarpan insanın ne yazık ki insanlıktan nasibini almadığını gösterir. Hayvana merhameti olmayanın ne yazık ki insana hiç merhameti olmaz diye boşa denilmemiştir.

 

 Hayvan hakları konusunda  da kanunlar ne yazık ki yetersizdir ve yeteri kadar yaptırım uygulanmamaktadır. Bu da hayvanların karşılaştığı farklı sorunlardan biridir. Bu sorunların ortadan kalkması için el birliği ile mücadele etmeliyiz ve “önce zarar verme” ilkesi ile hareket etmeliyiz. Onlar için elimizden gelen fedakarlıkları yapmalıyız ve onların da bir can taşıdığını, sevgiye ve ilgiye muhtaç olduklarını asla ve asla  ve asla unutmamalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme