Bir Arkadaşın Kalbini Kırsa Tepkin Ne Olurdu Konulu Konuşma

 

Bir Arkadaşın Kalbini Kırsa Tepkin Ne Olurdu Konulu Konuşma

 

 Kalp kırmak hele hele başka insanların yanında arkadaşlarımızı rencide etmek insana yakışmayan kötü bir davranıştır. İnsanları kırmamak gerekir. Nezaket sahibi olmak ve kibar olmak gerekir.


Sevgili öğretmenim,


Bir arkadaşım kalbimi kırsa bu durumda çok üzülürdüm. Kalbim acırdı. Zaten duygusal biri olduğum için, biraz fazla da alınganlık olduğu için daha çok üzülürdüm ve arkadaşımın yaptığı bu hadsizliğin etkisinden uzun süre kurtulamazdım. Kendimi değersiz hissederdim ve çok üzülürdüm. O arkadaşımı belki bir gün affederdim ama onunla eskisi gibi olmazdım. Araya mesafe koyardım. Çünkü insanları kırmak, dökmek kolay olmamalı. Hiç kimse aklından geçirmediği şeyi bir anda dile dökmez. Arkadaşım da bana söyleyeceklerini içinden  ve aklından geçirdiği için bir anda kalbimi kırmış olabilir ve bu da beni derinden yaralar.

 

 Gelip benden samimi olarak özür dilerse onu affedebilirim ve bir daha yapmazsa onunla eskisi gibi arkadaş olabilirim ama eskisi  gibi aşırı samimi davranışlarda bulunmayabilirim. Çünkü ben onu kırmayı hiçbir zaman aklımdan dahi geçirmemişimdir. Bırakın kırmayı hep alttan aldığım zamanlarda olmuştur diye düşünürüm. Arkadaşım kalbimi kırdığı zaman ona bu davranışının yanlış olduğunu,  benimle bu şekilde konuşmaması gerektiğini güzel bir dille ifade ederim ve asla nezaketsizlik yapmam. Tepkim de gayet de anlaşılır olurdu ve kırıldığım bir şeyde de onu uyarırdım. Anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum öğretmenim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme