Bana İyi Analar Veriniz, Size İyi Vatandaşlar Vereyim Sözü İle İlgili Kompozisyon

 

Bana İyi Analar Veriniz, Size İyi Vatandaşlar Vereyim Sözü İle İlgili Kompozisyon


Anneler dünyayı değiştirilecek kudrete sahip, yüreğinde evlat sevgisi eksik olmayan ve evlatlarını koşulsuz seven en güzel, en kıymetli varlıklardır. Onlar insanlığa yön veren, insanlığın gelişimine katkı sağlayan ve insanı insan yapan ve biz evlatlarına merhameti öğreten, sevgiyi öğreten nadide çiçeklerdir. Onlar bizlere örnek davranışlar sergilerse biz de ileride onlar gibi kaliteli, eğitimli ve güzel ahlaklı oluruz.


 Bana iyi analar veriniz, size iyi vatandaşlar vereyim der Napoleon Bonaparte . Çünkü eğitimli, güzel ahlaklı, erdemli annelerin elinde yetişen çocuklar örnek insan, örnek devlet adamı, örnek öğretmen, örnek hakim ya da örnek çoban olacaktır. Önemli olan mesleğinin ne olduğu değil vatansever, dürüst insanların yetişeceğidir. İyi analar iyi evlatlar yetiştirir ve o iyi evlatlar da geleceğimize yön veriri ve dünya daha yaşanılası, daha adil ve daha eşitlikçi bir yere dönüşür ve insan insana sevgi ile yaklaşır. 


İyi anaların olduğu dünya iyi evlatlar kazandırır ve bu da herkes için iyi olur, güzel olur. İyi analar iyi vatandaşlar yetiştirir ve bu da daha güzel işlerin ortaya çıkmasını sağlar ve sevgi dolu bir dünyada yaşamaya başlarız. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme