Doğa, Hayvanlar, Çiçek, Köy Kelimelerinden Oluşan Hikaye Yazınız

 

Doğa, Hayvanlar, Çiçek, Köy Kelimelerinden Oluşan Hikaye Yazınız.

Bugün kalktığımda güneş odamın içini aydınlatmıştı. Hava bugün sıcak olacaktı anlaşılan. Henüz ilkbahar mevsiminde olmamıza rağmen  bu yıl havalar fazla soğuk geçmedi. Kış mevsimi bile ılık geçti. Küresel sınmadan dolayı iklimler değişiyormuş öyle demişti Kemal öğretmenimiz. Biz çocuklar buna seviniyorduk ama büyüklerimiz bunun iyi bir şey olmadığını, her mevsimin özelliklerinin zamanında yaşanmasının bizler için daha faydalı olacağını söyledi. İklim dengesizleşirse hayatımız altüst olurmuş. Doğayı korumak için, doğaya zarar vermemek için elimden geleni yapmaya çalışacağım. Ben bunları düşünürken babam haydi oğlum balık tutmaya gidiyoruz çabuk dedi.

 

Kahvaltıyı da orada yapalım dedi. Balık tutuyorduk ama balıkları eve getirmiyorduk. Tuttuktan sonra tekrar denize salıyordu babam. Hemen arabaya bindik, yoldan geçerken bir pastaneden simit, poğaça ve meyve suyu aldık. Annemin koyduğu  termostaki çay da sıcacık duruyordu arabanın arkasında. Yolda giderken kaldırımların kenarında açmış çiçekleri gördüm ve taşın içinden bile çiçek açıyor, inadına yaşayacağım diyordu. Bu bana umutsuz olmamamız gerektiğini hatırlattı. Daha sonra bir köye girdik ve orada kuzularını otlatan yaşlı  bir amca gördük. Ne güzel kuzuları vardı. Hepsi besleniyordu otların üzerinde. Yeni hayatımız merhaba dercesine mutluydular sanki.

 

En sonunda balık tutacağımız yere vardık. Oltaları çıkardık ve hazırladık. Daha sonra oltaları denize attık ve beklemeye başladık. O arada sıcak simitler, poğaçalar yenmeye başlandı. Arkasına da bir güzel çay o ne güzel bir duyguydu. Bugün hiç balık gelmedi oltaya ama yine de babamla, doğa ile iç içe olmak çok güzeldi. Doğa ile iç içe olmak, denizin üstünden geçen martıları seyretmek ve daha değişik hayvanları görmek harika duygular hissettirmişti bana.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme