Hayatınızda En Çok Etkilendiğiniz Kişi Kimdir? Nedenlerini Yazınız Konulu Konuşma

 

Hayatınızda En Çok Etkilendiğiniz Kişi Kimdir? Nedenlerini Yazınız Konulu Konuşma

 

Her insanın hayatında bir idolü vardır. Benim de hayatımda en çok sevdiğim ve kendisini örnek aldığım kişi canım annemdir. Çünkü dünyaya sekiz çocuk getirip varlıkta, yoklukta onların her birini okutup, kimseye muhtaç etmeyen, bizim için her türlü fedakarlığı seve seve yapan kişi, benim en değerlim annemdir, canımdır.

 

Sevgili Öğretmenim,

Annemi örnek alıyorum ve onu canımdan çok seviyorum. Çünkü annem hepimize yetmeye çalıştı ve bizi bugünlere getirdi. Yemedi yedirdi, giymedi giydirdi. Hiçbir maddi imkanımız yokken bile bizi aç bırakmadı. Kimseden bir şey istemedi. Yeri geldi kendi aç kaldı, aç uyudu ama bunu bize sezdirmemeye çalıştı. Yakınlarından çok kötülük gördü. Annemin kardeşleri onun zor zamanında hiçbir zaman yanında olmadı ve bize kimse maddi olarak yardım etmedi. Annem tüm bunlara rağmen hepimizi de okuttu. Ablalarım doktor, ağabeylerim ise hakim oldu. Ben de ileride iyi bir savcı olmak istiyorum. Küçük yaşta kitap okuma alışkanlığını bize annem kazandırdı. Paylaşmayı, merhametli olmayı, empati kurmayı ve insanları olduğu gibi kabul etmeyi bize canım annem öğretti. Onun için anneme minnettarım ve benim kahramanım annemdir öğretmenim.

 

Buradan tüm annelerin elinden ve gözlerinden öpüyorum. Sizler iyi ki vardınız ve iyi ki de anne olmuşsunuz. Canım annemi de sevdiğimi bir kez daha dile getirmek istiyorum ve onun ellerinden öpüyorum. Anlatacaklarım bu karadır. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum öğretmenim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme