İşi Olmayanın Aşı Olmaz Atasözü İle İlgili Konuşma

 

İşi  Olmayanın Aşı Olmaz Atasözü İle İlgili Konuşma


Kendinin veya ailesinin geçimini sağlamak için herhangi bir yerde çalışmayan kimsenin elinde yiyecek parası olmaz. Bunların yaşanmaması için çalışmak, üretmek ve kendi ayakları üzerinde olmak gerekir.


Sevgili Öğretmenim, değerli arkadaşlarım

İşi olmayan kimseler boş gezdikleri için zamanlarını boşa harcar. Zamanlarını yatarak değerlendiren bu tembel kimselerin ne kendisine ne de topluma faydası olur. Böyle olduğu zaman da başka insanların yardımına muhtaç kalır ve hazır yiyici olur. Böyle kimseler de yakınları tarafından ve toplum tarafından sevilmez. Oysa çalışan, üreten, alın teri döküp kendine ve ailesine yetebilen insanlar değerli insanlardır ve böyle insanlar kişinin yakınları tarafından da el üstünde tutulur.


 Çalışmamak bir zaman sonra insanı daha da tembel duruma düşürür ve kişi en basit işleri bile yapmaz ve bu da en çok kişinin kendi bedenine, kendi zihnine zarar verir. İşi olmadığı için ekmek alacak bile parası olmayan kişi kendini rezil eder ve ele güne muhtaç kalır. Kimse de böyle kişilere yardım etmek zorunda değildir. Sağlığı yerinde olan her kişi çalışmalı ve kendine yetebilmelidir. Bunun için de atalarımız İşi olmayanın aşı olmaz demiştir. İşi olan ise her türlü isteğine belli ölçüde ulaşabilir ve kimseden dilenmek zorunda kalmaz ve pişkin bir değil onurlu bir insan olur. Anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme