Karınca Kanatlanınca Kendini Serçe Oldum Sanır Atasözü İle İlgili Konuşma

 

Karınca Kanatlanınca Kendini Serçe Oldum Sanır Atasözü İle İlgili Konuşma

 

Beklenmedik bir anda makam sahibi olan kimseler bir anda çabuk değişir. Kendisine aşırı yetki verilen veya eline bol para geçenler birdenbire değişir. Çevresindeki insanları görmezlikten gelmeye başlar ve insanlara karşı büyüklük taslar. Yakınındaki insanları tanımaz, onlara yardım etmez ve ne oldum delisi olur. Bunun için de atalarımız karınca kanatlanınca kendini serçe oldum sanır atasözünü kullanmışlardır.

 

Sevgili Öğretmenim, değerli dinleyiciler

Kimi insanlar ne yazık ki özünü çabuk unutuveren kimselerdir. Böyle kimselerin eline çok para geçtiği zaman ya da böyle kimseler bir anda makam atladığı zaman şımarmaya başlar ve kendi benliğini, nerden geldiğini çabuk unutur. İnsan beğenmez hale gelir. Yakınlarına karşı kibirli davranır ve onlara elinden gelen desteği sağlamaz. Kendini bir şey oldum sanır. Bunun için de burnu havada gezer ve gezmeye devam eder. İşte bu tip insanlardan olmamak gerekir. Geldiğimiz yeri unutmamalıyız. Bir makama geldiğimiz zaman önce yakınlarımıza yardım etmeliyiz, hoşgörülü olmalıyız ve tevazu sahibi insan olmalıyız. Böyle yaparsak çevremizdeki insanlar tarafından da vefalı ve saygıdeğer insan olarak görülürüz.

 

 Tevazu sahibi insan olursak İnsanlar  bize karşı öfke beslemez ve sevdiğimiz insanlar biz onlara asil bir şekilde karşılık verdiğimiz için bizi daha çok sever  ve bize daha çok bağlanır. Büyüklük taslayanlar, insanlara tepeden bakanlar, sonradan görmeler ne yazık ki yalnız kalır ve boş boş ve saçma sapan tavırlar göstererek sevdiklerini de kendinden bir zaman sonra uzaklaştırır. Ne olursa olsun mal, mülk, makam kişinin duruşunu değiştirmemelidir ve kişi asıl benliğini, asıl özünü kaybetmemelidir. Anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme