Ülkelerin Kalkınmasında Para Önemlidir Konulu Münazara Yazınız .


Ülkelerin Kalkınmasında Para  Önemlidir Konulu Münazara Yazınız .

Ülkelerin kurulduğu coğrafi yapı  çok önemlidir . Bir ülke  yer altı ve yer üstü kaynaklar bakımından zengin bir coğrafyada kurulmuş ise  avantajlı olur . Bir ülkenin kalkınmasında en önemli etken paradır , zenginliktir , güçtür . Çünkü parası olan , zengin ülkeler her açıdan gelişmeye daha çok açıktır .

Parası çok ülkelerin insanları eğitimden nasibini almamış bile olsa o ülkeye dışarıdan beyin göçü gelir . Dışarıdan gelen eğitimli insanlar bu eğitimsiz ülkeyi daha da zenginleştirir ve böylece  o ülke de gelişmiş olur . Parası olmayan ülkelerde ne kadar iyi eğitim verilirse verilsin oradaki bilim insanlarına hak ettiği değer verilmiyorsa o  bilim insanları ülkelerinde yaşamaz ve kendilerine her açıdan refah sağlayacak olan zengin ülkelere giderler . Bunun  için ülkelerin kalkınmasında en önemli  etken paradır.  Çünkü para olursa eğitim gelişir ve insanlar para sayesinde eğitimin olanaklarından faydalanır .

Örneğin  ; bilgisayar , tablet,  okuldaki eşyalar vb.  hepsi para ile alınır . Para olmasa  ülkeler kalkınmaz . Bunun için her zaman ilk olarak para önemlidir diyebiliriz .

9 yorum:

  1. çok güzel sağol sayende kazanırız belkide

    YanıtlaSil
  2. mükemel çok teşekürler

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler beğendiyseniz ne mutlu bize.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık çok güzel olmuş inşallah kazanırım 🤔🤔☺️☺️

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş 😉🙂🙂

    YanıtlaSil
  6. rakiplerime kolaylık sağlıyorsunuz yaa

    YanıtlaSil
  7. bayıldım çok sağoll

    YanıtlaSil

Deneme