Düşünmeden Öğrenmek , Vakit Kaybetmektir. Konfüçyüs'ün Bu Özdeyişini Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız .


Düşünmeden Öğrenmek  , Vakit Kaybetmektir. Konfüçyüs'ün Bu Özdeyişini Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız .

İnsanları diğer canlılardan ayıran  en belirgin  fark Yüce Allah tarafından onlara verilmiş olan akıldır . İnsanlar aklı ile hareket ederek  yaşar . Aklı ile hareket eden insan da düşünerek  hareket etmek zorundadır . İnsan düşünmelidir , sorgulamalıdır , araştırmalıdır ki   öğrensin ve  gelişsin . Düşünmeden öğrenmeye kalkmak  vakit kaybından başka birşey değildir .

İnsan ilk önce  şöyle bir oturup düşünmelidir . Geleceği ile ilgili planlar yapmalı , kendine hedefler koymalı ve bu  hedefler doğrultusunda da hareket etmelidir .    Düşünmeden  öğenmeye kalkıştığımız zaman bu boş uğraşın ne bize faydası olur ne de içinde yaşadığımız topluma .Düşünmeden öğrenmek ezber yapmaktan başka bir işe yaramaz .   Ezber edilen konular da kısa süreliğine bize fayda getirmiş gibi olsa da uzun sürede  bize herhangi bir fayda sağlamaz . Çünkü çalışılan konular anlamaya çalışılmamıştır, sadece   ezber yapılmak için  çalışılmıştır . Bu da boş yere zaman kaybıdır . Onun için her zaman önce anlamalıyız , irdelemeyiz , merak etmeliyiz , daha sonra öğrenmeye koyulmalıyız ve hayatın tadını düşünerek öğrenmeye çalışmalıyız .

Düşünerek, anlayarak öğrenmeye çalışmak  hayatımıza  daha çok katkı sağlar ve bilginin , çalışmanın , sorgulamanın keyfini bu sayede daha çok anlayabiliriz . Düşünerek öğrendiğimiz takdirde soyut olan konuları bile somut hale dönüştürebiliriz ve bu da anlamadığımız konularda bile bize  birçok fayda sağlar .

2 yorum:

  1. çok iyi bir kompozisyon olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Deneme